Brown ob zvoku sirene zadel za zmago Fenerbahčeja

Evroliga 7. Jan 202121:02 > 21:11
KK Crvena zvezda mts
KK Crvena zvezda mts

V 18. krogu Evrolige je Fenerbahče po izredno napeti končnici s košem Lorenza Browna ob zvoku sirene s 73:71 premagal Crveno zvezdo.

Rdeče-beli so tekmo s turškim velikanom pričakali ob velikih kadrovskih težavah. Zaradi poškodb sta manjkala Marko Jagodić-Kuridža in Langston HallJordan Loyd pa je manjkal zaradi koronavirusa. Navkljub vsemu so Beograjčani optimistično zrli v obračun, saj so bili po zmagah proti Panathinaikosu in Zadru v dobrem momentu.

Na drugi strani je tudi Fenerbahče v zadnjem času pozabil na svoje težave in postal stabilnejši. Ekipa Igorja Kokoškova je na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih prišla do štirih zmag, Fener pa je nedavno okrepil Marko Gudurić, ki je nekoč blestel v dresu Crvene zvezde.

Beograjčani so vsekakor zapravili veliko priložnost za pomembno zmago. Zvezda je pri izidu 71:71 organizirala napad za zmago, v katerem pa se dotedanji junak rdeče-belih Quino Colom ni proslavil. Po slabem zaključku Coloma so priložnost dobili Turki, usodo Zvezde pa je zapečatil njen nekdanji član Lorenzo Brown, ki je zadel ob zvoku sirene za končnih 73:71.

Pri rdeče-belih je bil s 17 točkami in 10 skoki ter štirimi podajami prvo ime Johnny O’Bryant, na drugi strani pa je bil s 13 točkami prvi strelec Brown.

Komentari

Vaš komentar