Evropski košarki grozijo arabski milijoni

Evroliga 11. Okt 202214:22 0 komentarjev
Foto: Euroleague Basketball via Getty Images

Pogled na Evroligo bi se lahko v prihodnosti močno spremenil. Evropsko košarko je zatresla bajna ponudba s strani znane letalske družbe Emirates, ki si želi postati glavni pokrovitelj tekmovanja. Prav tako si želi Dubaj v najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje vstopiti s svojim moštvom.

Skoraj nemoralna ponudba Emirates Airlines za glavnega pokrovitelja Evrolige naj bi bila “težka” megalomanskih 60 milijonov evrov na sezono, kar je šestkrat več od trenutne pogodbe s Turkish Airlines, poroča Gazzetta.gr.

Pred dnevi je v Evropi završala tudi informacija, da naj bi šejki iz Dubaja želeli ustanoviti svojo ekipo, prav tako pa bi radi gostili naslednje tri zaključne turnirje Evrolige.

Grški novinar Sotirios Vetakis s portala SDNA je poročal, da želi skupina poslovnežev iz bližnjevzhodne države v prihodnosti prejeti posebno povabilo za sodelovanje, t.i. wild card. Po njegovih besedah naj bi bil med podjetniki, ki bi radi zaključni turnir sezone gostili v Coca-Cola Areni v Dubaju, tudi hotelir, ki obljublja, da bo zagotovljena gostoljubnost na luksuzni ravni.

V prihajajoči sezoni naj bi načrtovali obiske številnih dogodkov po Evropi, vključno z zaključnim turnirjem v Berlinu, da bi tako stkali močnejše poslovne vezi. Prav tako naj bi se ta mesec predstavniki vseh 13 klubov s stalno licenco ter vodstvo Evrolige zglasili v Dubaju na dodatnih pogovorih.

Bo del Evrolige kmalu postal klub z Bližnjega vzhoda? Ponudbe, ki so na mizi, bo težko zavrniti. Povsem lahko se zgodi, da bo pogled na evropsko klubsko košarko že kmalu precej drugačen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!