Fanatični Grki s tribun rešili nepomembno tekmo

Evroliga 21. Maj 202218:35
Delite:
Foto: Sportklub

Barcelona je v tekmi za tretje mesto v letošnji sezoni Evrolige s 84:74 ugnala Olympiacos, a to še zdaleč ni obliž na polfinalne rane in boleč poraz proti Real Madridu. V ospredju dvoboja, ki se številnim zdi povsem brezpredmeten, so bili navijači. Ne le, da so Grki po šoku v četrtek proti Anadolu Efesu ostali v Beogradu, v Štark Areni so pričarali še boljše vzdušje kot pred dvema dnevoma.

Rezultat na tekmi dveh poražencev ni bil v ospredju. Kljub temu sta obe moštvi dvoboj vzeli resno in prikazali večji tekmovalni naboj od pričakovanega. Morda so bili za to krivi navijači. V četrtek sta bila namreč poražena kluba z najštevilčnejšo podporo v srbski prestolnici. V veliki premoči so bili sicer na tribunah Grki, ki jih je v Beograd pripotovalo kar enajst tisoč.

Prizor pred dvorano približno uro in pol pred tekmo sicer ni dajal vtisa, da bo vzdušje znova tako naelektreno kot v četrtek. Navijači niso obkrožali Štark Arene in z glasnim skandiranjem preglasili okolice. Številni s(m)o pričakovali, da se bo precej Grkov po krutem porazu v polfinalu že odpravilo na pot domov. Sum je še okrepil prav omenjeni prizor pred tekmo. Navijači Olympiacosa pa so dokazali, da so z ekipo v dobrem in slabem ter smo jih močno podcenjevali. Znova so povsem zapolnili svoje sektorje na tribunah in bili še glasnejši kot v četrtek.

Izjemno vzdušje v Štark Areni:

Mirotić znova prvi strelec Barce

Na parketu so slavili košarkarji Barcelone, ki so malce ušli tik pred odmorom in po polčasu prednost povišali na 15 točk. Grki so se približali na štiri, a preobrata niso zmogli. Znova je bil prvi strelec Barce MVP rednega dela sezone Nikola Mirotić, ki je vpisal 19 točk. 16 jih je dodal Sertac Sanli. Za poražence je 20 točk dosegel dolžnik iz polfinala Sasha Vezenkov.

Je pa zato dvoboj na tribunah brez dvoma pripadel Olympiacosu. Navijanje je bilo neomajno od prve do zadnje minute in na trenutke oglušujoče. Oglasila se je tudi skupina navijačev iz katalonske prestolnice, ki so jo Grki nemudoma pospremili z žvižgi in jih preglasili s svojimi napevi.

Obračun v navijanju med navijači Barce in Olympiacosa:

Izjemen je bil tudi prizor po koncu tekme, ko so košarkarji Olympiacosa odhajali v garderobo. Prav v tem delu dvorane je bilo vse v rdečem, navijači so svoje ljubljence fanatično pospremili z igrišča.

Oglejte si še nekaj utrinkov fantastične kulise v beograjski Štark Areni.

Navijanje ob odhajanju igralcev v garderobo:

Strastno navijanje navijačev Olympiacos:

Zabijanje Sanlija utiša glasne Grke:

Komentari

Vaš komentar