Liga NBA močnejša za novega srbskega centra (VIDEO)

Evroliga 14. Mar 202420:25 0 komentarjev
Tristan Vukčević
Tristan Vukčević; foto: Liga ABA/Partizan

Srbski center Tristan Vukčević bo kariero nadaljeval v ligi NBA, je uradno potrdil njegov dosedanji delodajalec KK Partizan. Postal je član franšize Washington Wizards.

Tristan Vukčević je bil lani na naboru lige NBA izbran kot 42. po vrsti s strani Washington Wizards, član Partizana pa je bil sicer od leta 2022. Pred tem se je tri leta kalil tudi v mladinskem pogonu Real Madrida, s katerim je septembra 2020 vpisal profesionalni debi.

V Beogradu sicer 21-letni Srb ni bil v ospredju, zato so številni ob novici dvignili obrvi. Letos je v evroligi vpisal le 12 nastopov, v slabih 10 minutah igre pa je v povprečju zbral 4,2 točke in 2,3 skoka.

Več je igral v ligi ABA, kjer je v dobrih 18 minutah igre na tekmo zabeležil 10,9 točke in 6,6 skoka ter za tri točke metal kar 44-odstotno.

Washington bo Partizanu izplačal odkupno klavzulo v višini 1,2 milijona dolarjev. Črno-beli bodo sicer obdržali 600 tisočakov, drugo polovico pa bo po dogovoru prejel Real Madrid.

Vukčević je z Wizardsi podpisal dvoletno pogodbo, je poročal dobro obveščeni Adrian Wojnarowski. Ekipi se bo natanko mesec dni pred koncem rednega dela sezone pridružil nemudoma. Sezona je za franšizo z vzhodne obale že dolgo izgubljena, z 11 zmagami in 54 porazi je trenutno na samem dni lige NBA.

V ligi NBA je bilo že pred prihodom Vukčevića kar šest srbskih košarkarjev: Nikola Jokić, Boban Marjanović, Bogdan Bogdanović, Aleksej Pokuševski, Nikola Jović in Vasilije Micić.

213 centimetrov visoki center sicer drži kar tri državljanstva, srbskega, grškega in švedskega. Njegov oče je nekdanji srbski košarkar Dušan Vukčević, ki je velik del kariere preživel v Grčiji. Tristan, čeprav rojen v Sieni, je prve košarkarske korake napravil v Olympiacosu. Švedski potni list drži po mami Jade Vukčević, sicer grško-švedski podjetnici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!