Miku Tobeyju so dnevi šteti

Evroliga 18. Dec 20239:16 0 komentarjev
Mike Tobey
Foto: profimedia

Širom košarkarske Evrope je zaokrožila vest, da naj bi bil na izhodnih vratih Crvene zvezde slovenski reprezentant Mike Tobey. Njegov položaj v moštvu je pod vprašajem zaradi prihoda nove okrepitve, iz Bayerna naj bi se kmalu v Beograd preselil Freddie Gillespie.

Mike Tobey je bil pred sezono predstavljen kot velika okrepitev rdeče-belih, a za zdaj ni izpolnil visokih pričakovanj beograjskega evroligaša. V elitnem evropskem tekmovanju je Zvezda vpisala zgolj pet zmag na 14 tekmah. Oktobra so po poraznem začetku (1-6) povlekli že kadrovsko rešitev na klopi, Duška Ivanovića je zamenjal Grk Ioannis Sfairopoulos (4-3).

Naturalizirani Američan, ki je Slovenijo zastopal na treh velikih tekmovanjih v nizu, je v evroligi le dva dvoboja začel v prvi peterki, v zgolj dobrih 12 minutah igre pa v povprečju na tekmo vpiše 3,9 točke in 3,2 skoka. Bolje mu gre v sicer precej šibkejši ligi ABA, kjer znaša njegova statistika 12,4 točke in 5,2 skoka v dobrih 18 minutah igre.

Za okrepitev igre pod obročem naj bi Zvezda iz Bayerna pripeljala Freddieja Gillespieja. Gre za 26-letnega Američana, ki v višino meri 208 centimetrov. V četi trenerja Pabla Lasa je sicer to sezono v obrobni vlogi, v evroligi na parketu ne preživi niti 10 minut igre, v povprečju pa vpiše 2,2 točki in 2,4 skoka. Kot alternativa se omenja še nekdanji igralec lige NBA Khem Birch.

Po pravilih evrolige je prestop je sicer lahko realiziran šele od 30. decembra dalje.

Če bo Tobey naposled res zapustil srbsko prestolnico, naj bi se za njegove usluge močno zanimala Valencia, kjer je Američan preživel najlepše obdobje svoje kariere, poroča košarkarski novinar Luca D’Alessandro. Dres Kataloncev je nosil štiri sezone in si lep čas garderobo delil tudi s Klemnom Prepeličem.

Med klubi, ki kažejo zanimanje, naj bi bila tudi Cedevita Olimpije, čeprav se zdi ob zmanjšanem proračunu in rezultatski krizi v EuroCupu, kjer je sezona že izgubljena, to precej malo verjeten scenarij. Po naših informacijah sicer zmaji niso v igri za njegov podpis.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!