Nov poraz Zvezde, Loyd ob koncu zgrešil “zicer”

Evroliga 19. Feb 202122:49 > 23:17
2021 Euroleague Basketball
2021 Euroleague Basketball

Košarkarji Crvene zvezde so v 25. krogu Evrolige doživeli poraz. Z rezultatom 76:75 je bil boljši Zenit. Srbski predstavnik je zdaj pri razmerju zmag in porazov 7-17. Tragični junak beograjskega kluba je bil Jordan Loyd, ki je manj kot tri sekunde pred koncem zgrešil met iz dokaj odprtega položaja.

Po tem porazu ima Crvena zvezda razmerje zmag in porazov 7-17. V naslednjem krogu, ki je na sporedu v torek pa bodo gostovali v Kaunasu kjer jih čaka Žalgiris.

Najučinkovitejši v ekipi Dejana Radonjića je bil Jordan Loyd z 21 točkami (17 točk v prvem polčasu, 7/15 iz igre, 6/6 prosti meti). Domači organizator igre je tudi zbral 4 skoke ter 3 asistence. Sledil mu je Ognjen Dobrić s 13 točkami (5/10 iz igre), Dejan Davidovac je vknjižil 8 točk s 4 skoki in 3 asistencami. Marko Jagodić-Kuridža je dodal 7 točk, po 6 pa Branko Lazić, Aleksa Radanov in Ognjen Kuzmić.

Zvezda je igrala brez nekaterih standardnih košarkarjev in Johnnya O’Bryanta, ki je klubu sporočil, da želi prekiniti sodelovanje. Zato sta bila v moštvu tudi dva mladinca – Nikola Šaranović in Milutin Vujičić, a nista vstopila v igro.

Pri zmagovalcih je izstopal Kevin Pengos s 25 točkami (10/14 iz igre) in 7 asistencami. K.C. Rivers je imel 9 točk (vse v prvih 15 minutah), Arturas Gudaitis jih je dodal 9.

Pred tekmo je vodstvo Crvene zvezde izročilo zahvalo svojim nekdanjim igralcem zdaj pa članom Zenita K.C. Riversu in Billyu Baronu.

KK Crvena zvezda mts
KK Crvena zvezda mts

V prvem polčasu je vodstvo držala gostujoča ekipa, ki je imela odličen met, Zvezdo pa je v igri držal Jordan Loyd, ki je imel ob polčasu 17 točk. V nadaljevanju so rdeče-beli igrali precej bolj borbeno, peterka sestavljena iz domačih košarkarjev pa je začela topiti razliko gostov. Po trojki Dobrića in Davidovca je Zvezda v zadnjih 10 minut vstopila z majhnim zaostankom.

Ob samem zaključku so po trojki Davidovca rdeče-beli v zadnji minuti prišli do prednosti s 75:72. Nato pa je sledil velik neuspeh v obrambi Zvezde, ko govorimo o skok igri. Po zgrešenem prostem metu so pri Zenitu ujeli žogo, Pengos pa je s trojko svojo ekipo znova popeljal do vodstva (76:75).

Na nasprotni strani smo videli redko viden dogodek. Najprej je v napadu prekršek storil Kuzmić, nato pa Zenit v petih sekundah ne uspe vreči žoge nazaj v igro. Do konca je ostalo še 15 sekund, Zvezda je bila v napadu, Jordan Loyd je zgrešil odprt met, Rivers pa je nato ujel žogo nad njim pa je bil storjen prekršek. Zgrešil je oba prosta meta, Zvezdi pa nato v zadnjih treh sekundah niti ni uspelo vreči proti košu in ob koncu so doživeli nov poraz v Evroligi.

Komentari

Vaš komentar