Ob 19:00 na SK3: Real reši le še zgodovinski preobrat

Anadolu Efes - Real Madrid
Real Madrid je bil v Carigradu dvakrat nemočen (Real Madrid Basket)

Desetkratni evroligaški prvaki iz Madrida so se znašli pred izjemno težko nalogo, če bodo želeli še četrtič zapored zaigrati na zaključnem turnirju četverice, ki ga letos gosti Köln. Efes jim je na obeh obračunih v Turčiji odčital košarkarsko lekcijo in vodi v zmagah z 2:0. Prvo tekmo iz Madrida si lahko v neposrednem prenosu pogledate ob 19. uri na programu Sportklub 3!

Anadolu Efes je vse od začetka druge polovice rednega dela sezone, ko so na 17 tekmah nanizali kar 14 zmag, kot nezaustavljiv vlak. Turki letijo na krilih najboljšega napada Evrolige, ki od novega leta dalje v povprečju daje več kot 90 točk na tekmo!

Rušilno moč je Real Madrid občutil že konec marca, v 32. krogu sezone, ko jim je Efes nasul kar 108 točk. Tudi na dveh tekmah v končnici Madridčani napada turških prvakov niso uspeli zaustaviti, prejeli so 90 in 91 točk. Skupna koš razlika z obeh dvobojev, ki sta bila odločena že pred zadnjo četrtino, je kar 50 točk v korist Efesa.

Vrhunci druge tekme v Carigradu (Anadolu Efes: Real Madrid 91:68)

To bo za nas finale, saj bi s porazom končali sezono v Evroligi. Ne razmišljamo o razpletu, temveč se osredotočamo na to, da pokažemo dobro predstavo, takšna je realnost našega položaja,” pred dvobojem razmišlja trener Špancev Pablo Laso.

Medtem je njegov tekmec na klopi Anadoluja Ergin Ataman poudaril igro v obrambi. Ne le napad, tudi obramba Efesa deluje odlično, Realu je na dveh obračunih v Carigradu v povprečju dovolila le 65,5 točke na tekmo.

Znova moramo odločno igrati v obrambi, kot smo to počeli na prvih dveh tekmah. Pametno bomo uporabili vsa naša orožja in nadzirali skok,” je kot ključno pred tretjim dvobojem izpostavil strateg Efesa.

Če bi Realu uspel popoln preobrat, za kar potrebuje tri zaporedne zmage, bi postal prva ekipa v zgodovini Evrolige, ki bi se pobrala po zaostanku z 0:2 v zmagah. Naslednji dve tekmi sta sicer v Madridu, medtem ko bi se morebitna odločilna peta, če bi jo galaktiki izsilili, igrala v Turčiji.

Košarkarji belega baleta so se prav proti Efesu leta 2018 vrnili po zaostanku z 0:1 v zmagah, jim lahko tri leta pozneje uspe še večji podvig? Takrat je igro Reala vodil slovenski zvezdnik Luka Dončić.

Evroliga, četrtfinale, tretje tekme

Torek:
Ob 19:00 na SK3: (6) Real Madrid – (3) Anadolu Efes Istanbul /0:2/

Sreda:
Ob 19:00 na SK 4: (8) Zenit St. Petersburg – (1) Barcelona /1:1/

Ob 19:45 na SK1: (7) Fenerbahče Istanbul – (2) CSKA Moskva /0:2/

Ob 20:45 na SK2: (5) FC Bayern München – (4) Armani Exchange Milano /0:2/

// izid v zmagah; igrajo na tri zmage