Se spomnite, kako nas je ‘uničil’ Jure Zdovc?

Evroliga 13. Okt. 202115:54 > 16:24
Delite:
Foto: Zajem zaslona

Pred večernim obračunom Evrolige med Crveno zvezdo in Žalgirisom (SK1 ob 19. uri), ko na klopi zeleno-belih debitira Jure Zdovc, so se pri litovskih prvakih spomnili trenutka, ko je leta 1999 slovenski strateg za Olimpijo odigral zelo solidno tekmo prav proti "zelenemu gozdu".

Zdovc, takrat glavni organizator igre “Sagadinove” Union Olimpije, se je na srečanju v Kaunasu tedaj izkazal ob zmagi zmajev s 85:84 (36:47).

Žalgiris je sredi tretje četrtine povedel že za 17 točk (60:43), a se gostje niso dali. Srečanje je z zadetim prostim metom v zadnjih sekundah odločil tedanji center ljubljanske zasedbe, Emilio Kovačić, novopečeni trener Žalgirisa Zdovc pa je v statistiko vpisal 16 točk, med drugim zadel tudi štiri trojke.

Zanimivo, enako število točk sta za Ljubljančane v statistiko vpisala tudi dandanašnji trener zmajev, Jurica Golemac in član KZS, Marko Milić, 14 točk je dodal Šarunas Jasikevičius, ki mu tedanji trener Jonas Kazlauskas – kljub 23 letom – ni dovolj zaupal, zato je “Šaras” podpisal za Olimpijo.

Spomine z nami obujajte v spodnjem videoposnetku:

Komentari

Vaš komentar