Zvezda v Moskvi proti CSKA nudila soliden odpor

Evroliga 25. Mar 202120:23
Mikhail Serbin/Euroleague Basketball via Getty Images
Mikhail Serbin/Euroleague Basketball via Getty Images

Košarkarji Crvene zvezde so v 31. krogu Evrolige v Moskvi z rezultatom 87:72 izgubili proti CSKA.

Moštvo iz Beograda je po dveh zaporednih zmagah vpisalo svoj 22. poraz in so predzadnji na lestvici. CSKA so na drugem mestu z razmerjem zmag in porazov 20-10.

Rdeče-beli so v prestolnici Rusije pustili dober vtis. Na koncu se je izkazalo, da je bila ključna prva četrtina, ki jo je ekipa, ki jo vodi Dimitrios Itoudis dobila z 20:10.

Moskovčani so imeli v drugi četrtini najvišjo prednost 17 točk (43:26), a se Beograjčani niso predali ter so na čelu z razpoloženim Dejanom Davidovcem tri minute pred koncem ujeli priključek.

Po trojki Marka Simonovića je Zvezda šest minut in pol pred koncem zaostajala zgolj za 8 točk (74:66) in je imela napad, da bi zaostanek še znižala. Toda v zaključku dvoboja so pri domačinih odgovornost prevzeli Mike James, Tornike Shengelia in Daniel Hackett ter svoji ekipi priigrali pomembno zmago v boju za čim boljši položaj v končnici.

Najučinkovitejši pri ekipi iz Moskve so bili Shengelia s 16 točkami in 7 skoki, Hackett je dodal 15 točk, Johannes Voigtmann in Will Clyburn 14, Mike James pa 13 točk.

Pri Crveni zvezdi je svoj strelski rekord z 20 točkami (4/5 za dve, 4/6 za tri) vpisal Davidovac. Dodal je še 3 skoke. Landry Nnoko je z 12 točkami in 10 skoki vpisal dvojnega dvojčka. Langston Hall je dodal 11 točk, Jordan Loyd 9.

V naslednjem krogu bo CSKA gostoval pri Zenitu, Crvena zvezda pa bo gostila Olimpio iz Milana.

Komentari

Vaš komentar