Gasol in Kobe ponovno združena med legendami

Košarka 8. Mar 202314:07
Foto: Guliverimage

Navijači Lakersov so ob zmagi proti Grizlijem iz Memphisa (112:103) vnovič pozdravili velikana Pau Gasola, ki je z ekipo Lakersov NBA naslov osvojil dvakrat. Upokojili so njegov dres ter ga dvignili ob bok pokojnega prijatelja Kobeja Bryanta.

V noči iz torka na sredo so v Crypto.com Areni v središču Los Angelesa dvignili dres enega najboljših evropskih košarkarjev, centra, ki je na svoji NBA poti skupaj z legendarnim, žal pokojnim Kobejem Bryantom popeljal Lakerse do dveh zaporednih naslovov v najmočnejši ligi na svetu.

Vanessa Bryant poprvikrat spet v dvorani mesta angelov

Po tragični izgubi moža in očeta njenih otrok se je Vanessa Bryant oddaljila od parketa Jezernikov. Nazadnje ga je obiskala ob poklonu njenemu izbrancu ob žalostni prezgodnji smrti. Španski velikan pa nikoli ni skrival naklonjenosti do družine Bryant. Vez, ki jo je stkal, je po smrti Kobeja še močnejša. Vanesso naziva s sestro, za hčerke pa si je izbral vlogo strica.

Zaporedna krona za velikana

Pogodba z Jezerniki leta 2008 je Špancu odprla pot do kar dveh zaporednih naslovov. Leta 2009 so pod okriljem enega najboljših trenerjev Phila Jacksona odvzeli skalp ekipe Orlando Magic (4-1), kjer je bil za najboljšega igralca finala izbran prav Gasolov dober prijatelj Bryant.

Zlato vijolični bojevniki se pri tem niso ustavili, že naslednje leto so po težkem boju na zadnji tekmi finala pokazali premoč njihovim največjim rivalom iz vzhodne strani Boston Celticsom. Po dramatičnem zaključku in razliki štirih točk (79-83) so Pau in druščina obranili naslov prvaka NBA, s skupnim rezultatom 4-3 po zmagah.

Pau Gasol
Pau Gasol se je spomnil tudi zloglasnega finala proti rivalom iz Bostona. Foto: Profimedia

Dres ob prijatelju in solze v očeh

Ob polčasu se je šestkratni udeleženec tekme vseh zvezd poslovil od navijačev, beseda pa je nanesla tudi na Bryanta in njegovo hčerko Gigi. Obžalovanje, da nista prisotna ob slovesnosti, ga je oblilo s čustvi. ”Občutek je, kot bi bilo včeraj, ko smo na sedmi tekmi finala premagali Celticse. Kakšna noč, nikoli ne bom pozabil, kakor ne bi on.”

Ob družbi najbližjih pa je vseeno pogrešal prijatelja Kobeja. Foto: Guliverimage

Pod stropom Crypto.com Arene se je upokojeni Pau Gasol znašel med zvezdniki Lakersov, kot so Jamaal Wilkes, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, James Worthy, Shaquille O’Neal ter Kobe Bryant z dvema številkama 8 in 24. Kot zanimivost ostaja, da je med njimi tudi simbolični dres, kateri simbolizira dolgoletnega komentatorja Jezernikov Chicka Hearna.

Komentari

Vaš komentar