Giannis Antetokounmpo hvaležen Luki Dončiću

Košarka 28. Nov 202212:25
Foto: Michael McLoone-USA TODAY Sports via Guliver

Dallas Mavericks so se znašli v prvi manjši krizi to sezono. Po štirih zaporednih porazih so zdrsnili celo pod 50 odstotni izkupiček. Zadnji so jim mero vzeli Bucksi na čelu z Giannisom Antetokounmpom, ki mu je po dvoboju velik kompliment namenil Luka Dončić.

Če bi se danes končal redni del sezone lige NBA, bi Luka Dončić z Dallasom ostal brez končnice. Trenutno 11. mesto po 19 tekmah (9 zmag in 10 porazov) v zahodni konferenci namreč ne prinaša niti uvrstitve v dodatne kvalifikacije, kamor se prebijejo moštva od 7. do 10. mesta. Ob slabi igri in nizu porazov, ki v zadnjem obdobju pestijo Maverickse, je olajševalna okoliščina le izjemna izenačenost na Zahodu, saj denimo vodilni Phoenix beži le za štiri zmage.

Tudi lansko sezono je Dallas začel s sila povprečnimi predstavami in imel po 34 tekmah negativno razmerje zmag in porazov (16-18). Dončić sicer ne vidi podobnosti: “Ne moremo primerjati. Vsaka sezona je nova. Tekem je 82, moramo le nadaljevati, zaupati eden drugemu, vsak dan je nov, vsaka naslednja tekma je nova.”

Kidd vztraja na svojem

Vse glasnejših kritik je deležen predvsem trener Jason Kidd. Potem ko je še pred tekmo s Torontom namigoval, da bi se lahko Christian Wood, sicer drugi najboljši posameznik Dallasa to sezono, končno preselil v začetno peterko, se to ni zgodilo. Ne proti Torontu in ne proti Milwaukeeju. Tudi ob odsotnosti letos povsem nerazpoloženega Reggieja Bullocka, pa je njegovo mesto v začetni peterki zasedel Tim Hardaway in ne Josh Green, ki vse bolj opozarja nase. Avstralec tudi, za razliko od Hardawayja, po naprednih statističnih metrikah pozitivno vpliva na uspeh moštva.

Ameriški strateg se je naposled odločil, da Wooda v začetno peterko uvrsti vsaj v drugem polčasu, tretjo četrtino pa je Dallas dobil s 34:31. Naključje ali ne, Wood glede na učinek preprosto ne igra dovolj. “Dobra postava. Ne vem točno, kdo je bil v njej, veliko jih je različnih,” je v smehu glede te spremembe dejal Luka, ki je v preteklosti tudi sam že namigoval, da bi si želel z Woodom odigrati več minut in dodal: “Christian je dober igralec. Zelo nam pomaga.”

Foto: AP Photo/Aaron Gash via Guliver

Luka: Giannis je najboljši igralec lige

Junak zmage Milwaukeeja s 124:115 je bil kdo drug kot Giannis Antetokounmpo. S 30 točkami je bil prvi strelec tekme, pobral je tudi največ odbitih žog (11). “Težko je proti njemu, trenutno je najboljši igralec v ligi NBA. Skoraj nemogoče ga je zaustaviti. Res ga je zabavno gledati, ni pa se zabavno z njim pomeriti. Vsak dan se dokazuje. Trdo gara, kar se vidi. Dela na vseh elementih igre, tudi na metu, v številnih je napredoval,” je Grku nigerijskih korenin laskal Slovenec.

Dončićeve besede so prišle na uho zvezdnika Milwaukeeja, ki je bil ob slišanem zelo hvaležen: “To je velik kompliment, ki ga zelo cenim. Ko igraš proti najboljšim igralcem v ligi in slišiš takšne besede, je res dober občutek, ko te tekmeci tako spoštujejo.
Vedno se rad pomerim z najboljšimi. Je neverjeten igralec, z neverjetnim talentom, verjetno eden najbolj nadarjenih, kar sem jih videl v svojem življenju. Izjemno je, kaj uspe ustvariti zase in za svojo ekipo,” mu je uslugo vrnil Giannis.

Dallas bo po dnevu premora znova na delu v noči na sredo, ko bodo doma gostili Golden State Warriors. Sledili bosta še dve gostujoči tekmi, v New Yorku in Detroitu.

Komentari

Vaš komentar