Dan D za prihodnost Gorana Dragića

Košarka 21. Feb 20239:25 0 komentarjev
Goran Dragić
Foto: Profimedia

Bo Goran Dragić nadaljeval kariero v Chicagu? Odgovor na vprašanje, ki že nekaj dni razjeda navijače zlatega kapetana z EuroBasketa 2017, bomo najverjetneje dobili že danes. Bullsi so namreč našli novo okrepitev na položaju organizatorja igre in se dogovorili s Patrickom Beverleyjem. Zanj naj bi že kmalu sprostili mesto v ekipi.

Že v četrtek smo poročali, da bi se lahko Goran Dragić še ta mesec poslovil od Chicaga, torek pa bo kot kaže dan, ko bomo dobili tudi dokončen odgovor, če bo veteran lige NBA že kmalu iskal novo sredino. Bullsi so se namreč kljub povsem zapolnjenem moštvu dogovorili za podpis pogodbe z organizatorjem igre Patrickom Beverleyjem. Edini način, da ga dodajo v kader, je prekinitev sodelovanje z nekom iz trenutne zasedbe.

Kandidati naj bi bili trije. Goran Dragić, Tony Bradley in Marko Simonović. Ko je govora o vlogi v letošnji sezoni, je slovenski košarkarski as precej pomembnejši član zasedbe trenerja Billyja Donovana. Odigral je namreč več minut kot preostala dva skupaj, kar 787 proti le 37 Bradleyja in Simonovića, prav tako je za razliko od obeh centrov standarden član rotacije.

Dragić ne želi greti klopi

Na mestu je torej vprašanje, čemu bi se Biki odrekli Goranu? Razlogov je več. Prvi je že tako nekoliko zmanjšana vloga po novem letu. Kot drugo, bi šlo za neposredno zamenjavo na položaju organizatorja igre. In kot tretje, Dragić naj bi izrazil željo, da zapusti moštvo, v kolikor bi se mu vloga precej zmanjšala.

Prav zaradi konstantne vloge rezervista je Dragić minulo poletje zavrnil Dallas in izbral Chicago. Zato ni presenečenje, da je tudi dobro obveščeni novinar NBC Sports K.C. Johnson pred dnevi zapisal, da naj bi bil prav Slovenec glavni kandidat za slovo.

Bullsi tudi po zaprtju tržnice, potem ko letos niso opravili niti ene menjave, še naprej mrzlično iščejo okrepitve v iskanju poti iz krize. Ekipa, ki naj bi se borila za visoka mesta v vzhodni konferenci, je premor za tekmo zvezd preživela na skromnem 11. mestu. Na računu ima 26 zmag in 33 porazov. Prva želja je bil Russell Westbrook, ki pa bo po razdoru pogodbe v Utahu kariero nadaljeval v LA Clippers.

Dragić je morda že odigral zadnjo tekmo v dresu Chicaga. Foto: Guliverimage

Vendarle slovenska združitev v Dallasu?

Tudi Goran Dragić najverjetneje ne bi smel imeti težav z iskanjem nove sredine, v kolikor bo res on tisti, ki bo moral skozi izhodna vrata vetrovnega mesta. 36-letni Ljubljančan v svoji 15. sezoni v ligi NBA na tekmo vpiše 6,4 točke in 2,7 asistence. Precejšnjo potrebo po dodatnem organizatorju na klopi ima prav Dallas. Bi lahko naposled vendarle dobili združitev slovenskih zvezdnikov, ali bo Gorana “domov” vrnil Miami, kjer je preživel najlepše obdobje kariere? Odgovor bomo dobili že kmalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!