V Chicagu sprejeli odločitev glede usode Gorana Dragića

Košarka 21. Feb 202316:31 0 komentarjev
Goran Dragić
Foto: Profimedia

Goran Dragić vendarle ostaja član Chicago Bulls. Blizu izhodnih vrat ga je potisnil prišlek Patrick Beverley, nova okrepitev kluba iz vetrovnega mesta je bila namreč mogoča zgolj ob odhodu enega od obstoječih košarkarjev, saj v kadru ni bilo prostih met. Naposled so "odrezali" centra Tonyja Bradleyja.

Goran Dragić bo, kot vse kaže, sezono vendarle sklenil v dresu čikaških Bikov. Mediji v ZDA so poročali, da bo morda moral mesto v ekipo sprostiti prav 36-letni slovenski branilec, ki pa bo nadaljeval kariero v Chicagu, kamor se je v želji po konstantni vlogi rezervista podal minulo poletje.

V Chicagu naj bi se pri odpiranju prostega mesta v ekipi odločali med tremi košarkarji, ob Dragiću je bil blizu odhoda še Marko Simonović, po poročanju v ZDA je naposled brez službe ostal Tony Bradley, ki je letos zaigral na zgolj 12 tekmah in na parketu v povprečju preživel manj kot tri minute.

Dragić je sicer v Chicagu dobro kemijo razvil predvsem z branilcem Alexom Carusom in centrom Andrejem Drummondom. Za Bullse je do sedaj zaigral na 51 tekmah, na katerih je v povprečju vpisal 6,4 točke, 2,7 asistence in 1,4 skoka. Iz igre zadene 42,5 odstotka metov, izza črte za tri točke 35,2 odstotka. Svoj strelski rekord v rdečem dresu – 16 točk – je zabeležil na dveh tekmah v razmaku štirih dni. Prišli sta v začetku novembra proti Charlottu in Torontu.

Goran Dragić
Goran Dragić ostaja Bik. Foto: Profimedia

Lonzo Ball že končal sezono

Chicago je trenutno na 11. mestu lestvice, kar je daleč pod pričakovanji pred sezono. Zvezdniška zasedba, na čelu z Zachom Lavinom in DeMarjem DeRozanom, je merila na najvišja mesta vzhodne konference, a pred zadnjo tretjino sezone ni niti na položaju, ki zagotavlja preboj v dodatne kvalifikacije. Prav v iskanju poti iz krize so se vodilni možje Bikov odločili, da okrepijo moštvo. Do zaprtja tržnice so bili neuspešni v iskanju menjav, a so zdaj vendarle posegli vsaj po trgu prostih košarkarjev in dodali 34-letnega obrambnega specialista Patricka Beverleyja, ki je sezono sicer začel v LA Lakersih, a prav na zadnji dan prestopnega obdobja pristal v Orlandu, kjer je naposled razdrl pogodbo.

Prvi organizator Chicaga Lonzo Ball zaradi velikih težav s poškodbami ni igral že 13 mesecev. Iz kluba so danes sporočili, da bo izpustil celotno letošnjo sezono, tako se je še povečala potreba po dodatnem branilcu.

Na “enki” bo imel zdaj trener Billy Donovan v rotaciji Aya Dosunma, Patricka Beverleyja in Gorana Dragića. Na novo delitev minut bo potrebno počakati vsaj do sobote, ko se bo Chicago v United Centru pomerili z Brooklynom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!