Green: Jordanov Chicago bi zlahka premagali, Utah osramotili

Košarka 25. Jul 20228:51 0 komentarjev
Wiggins in Green. Foto: guliverimage

Član aktualnih prvakov lige NBA Draymond Green ima med počitnicami očitno preveč časa. Obrambni steber Golden State Warriors si je ogledal nekaj izsekov finalne serije iz sezone 1997-98 in prišel do - milo rečeno - zanimivih zaključkov, ki jih je potem tudi delil na družabnih omrežjih.

Green je v zadnjem času tudi aktiven “podkaster”. Od novembra naprej gosti oddajo “The Draymond Green Show”.

“Pregledujem posnetek tekme finalne serije 1998 med Bulls in Utahom in ne morem se znebiti občutka, da bi takratne bike naše moštvo premagalo z dvoštevilsko razliko, Jazz pa z razliko 40 točk, če bi se igralo takšno košarko,” je drzno hipotezo predstavil Green.

Sledila je precej manj kontroverzen zapis, s katerim se verjetno strinja večina med vami: “Neumno je primerjati igralce iz različnih časovnih obdobij. Ali imajo strokovnjaki, medtem ko vlečejo vzporednice med igralci različnih desetletij, sploh v mislih drastične spremembe v slogu igranja košarke?”

Potem se je lotil še posameznikov in napisal: “Dennis Rodman je igral noro!! John Stockton je imel res težko delo z ustavljanjem teh igralcev. Jeff Hornacek ni imel rešitve za Scottieja Pippena.”

Člana aktualnih prvakov je čudilo tudi dejstvo, da se je precej več pozornosti posvečalo košarki blizu oziroma znotraj rakete: “Igrajo s črte prostih metov in le občasno stopijo na položaj, kjer bi metali za tri točke.”

Večina komentarjev pod zapisi Greena na Twitterju je posmehljivih, kar priča o tem, da se ameriška javnost z njegovim mnenjem, predvsem drzni izjavi o kakovosti takratnega Chicaga in sedanjega Golden State, ne strinja. Se vi?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!