Hipotekarni magnat za več milijard kupuje Phoenix Suns

Košarka 20. Dec 202219:07 0 komentarjev
Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports via Guliver

Znan Ameriški novinar Adrian Wojnarowski, ki slovi po vedno svežih informacijah iz sveta lige NBA, je sporočil pomembno novico o franšizi, ki velja za ene izmed glavnih rivalov Dallas Mavericks.

“Woj” poroča o tem, da naj bi bil milijarder Mat Ishbia, lastnik podjetja United Wholesale Mortgage, v zaključni fazi nakupa franšize Phoenix Suns.

Podjetje ima sedež v kraju Pontiac (zvezna država Michigan) in se ukvarja s hipotekarnimi krediti. Ishbia je bil s košarko doslej najbolj povezan še kot študent, ko je na prelomu tisočletja – sicer brez plačane šolnine – nastopal za univerzo Michigan State ter takrat z ekipo Spartans osvojil tudi naslov državnega študentskega prvaka.

Posel naj bi bil zaključen tekom prihodnjega leta, še poroča ESPN, ki se sklicuje na informacije Wojnarowskega. S tem je pri koncu obdobje lastnika Roberta Sarverja. Ta je na čelo “sonc” kot tretji lastnik v zgodovini kluba prišel leta 2004.

Menda je Ishbia franšizo Suns odkupil za 4 milijarde ameriških dolarjev, v posel pa sodi tudi odkup ekipe, ki nastopa v ženski profesionalni ligi WNBA (Phoenix Mercury). Prevedeno v nam bolj domačo valuto je nakup vreden 3.77 milijarde evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!