Hrvaška NBA-zvezdnika vpletena v pretep v Atenah (VIDEO)

Košarka 9. Jul 20247:42 1 komentar
Ivica Zubac
Ivica Zubac; Foto: AP Photo/Petros Giannakouris

Hrvaška košarkarska zvezdnika Ivica Zubac in Dario Šarić naj bi se v nočnem klubu v Atenah zapletla v fizični spor s tamkajšnjimi obiskovalci.

Poleg Zubca in Šarića, ki nastopata v ligi NBA, naj bi v incidentu z domačini sodelovali tudi nekateri drugi hrvaški košarkarski reprezentanti, vse skupaj pa so zabeležile tudi kamere. Posnetki pretepa, v katerem so morali posredovati varnostniki, so se pojavili na medmrežju, bili sprva izbrisani, a se je do njih nato prebil ameriški TMZ Sport.

Na enem od posnetkov je med drugim razvidno, kako se Zubac preriva z obiskovalci nočnega kluba, medtem ko je njegov reprezentančni soigralec Šarić na tleh, vmes pa po zraku poleti tudi miza. Grški mediji dodajajo, da je Šarić prejel udarec v obraz in telo ter obležal nezavesten.

Pri hrvaškem portalu Index so se za dodatna pojasnila obrnili na sekretarja Hrvaške košarkarske zveze Josipa Vrankovića, ki je zatrdil, da za incident ni vedel in da primera ne želi komentirati, dokler se ne ugotovi, kaj natanko se je zgodilo.

Spomnimo, hrvaška košarkarska reprezentanca je prejšnji teden v Grčiji sodelovala na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre. Hrvaški košarkarji so zadnjo tekmo na turnirju odigrali v nedeljo, ko so jih v finalu premagali gostitelji in tako ostali brez nastopa v Parizu.

Hrvaška košarkarska zveza se je na incident odzvala v ponedeljek zvečer in zapisala, da so pokončanem turnirju reprezentanca v Zagreb ni vrnila skupaj, temveč so košarkarji domov odšli posebej. “Po zahtevnih večtedenskih pripravah in tekmah smo se igralci pred vrnitvijo domov oziroma v klube odločili za skupno poslovilno srečanje. Na druženju v enem od klubov v Atenah je bilo nekaj naših igralcev najprej verbalno, nato pa še fizično napadenih. Šlo je za kratkotrajen incident, ki ga je prekinilo posredovanje klubskih redarjev,” so zapisali na uradnem spletnem portalu Hrvaške košarkarske zveze.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje