Huda poškodba nesrečnega Anthonyja Randolpha

Košarka 14. Jun 20227:51 0 komentarjev
Foto: Euroleague basketball

Real Madrid je v finalu španske lige ACB povedel v seriji proti Barceloni, potem ko je na gostovanju slavil z 88:75. Zmaga galaktikov ima sicer eno veliko lepotno napako, sredi druge četrtine se je namreč težje poškodoval Anthony Randolph.

Nekdanji slovenski reprezentant in član zlate izbrane vrste, ki je leta 2017 v Carigradu osvojila evropski naslov, se je poškodoval v obrambni akciji proti Nikoli Mirotiću. Poskušal mu je ukrasti žogo, a je njegovo levo koleno ob tem popustilo, noga pa je bila za trenutek v povsem nenaravnem položaju.

V Sloveniji zelo priljubljenemu Američanu so morali pomagati z igrišča, po tekmi pa ni bil nič kaj optimističen Chus Mateo, ki trenutno na klopi nadomešča Pabla Lasa, medtem ko okreva po srčnem infarktu.

“To je žalostna stran športa. Anthony Randolph je velik profesionalec in že dolgo trpi za poškodbami, zdaj je staknil novo. Ne izgleda dobro,” je povedal španski strateg.

V znak podpore se je na Instagramu odzval tudi Luka Dončić. Uradno vrsta poškodbe še ni bila potrjena, a obstaja močan sum, da si je 32-letni krilni center strgal križne vezi v kolenu. Spomnimo, decembra se je Randolph na parket vrnil po več kot enoletni odsotnosti zaradi strgane Ahilove tetive …

Še konec maja je Randolph zaigral tudi v finalu Evrolige, ki jo je leta 2018 skupaj z Dončićem tudi osvojil. V Beogradu je spregovoril tudi za Sportklub.