Za stratega Reala le opozorilo s srečnim koncem

Evroliga 7. Jun 202212:40 > 13:09
Foto: Euroleague basketball

Košarkarski trener Real Madrida Pablo Laso, ki je bil v nedeljo sprejet v bolnišnico, potem ko je utrpel srčni infarkt, je bil že odpuščen iz bolnišnice. "Doma sem in se dobro počutim," je ob tem sporočil 54-letni strateg.

Uradno sporočilo iz Real Madrida, ki so ga v nedeljo popoldne delili z javnostjo, je v košarkarskih krogih močno odmevalo. Pablo Laso velja za enega najboljših košarkarskih strokovnjakov na stari celini. Na čelu belega baleta je že 11 let in se dvakrat z njim zavihtel tudi na evropski prestol.

Karizmatični Španec je utrpel miokardni infarkt v nedeljo zjutraj in bil nemudoma prepeljan v Univerzitetno bolnišnico Sanitas La Moraleja v Madridu. Po dodatnih preiskavah so zdravniki že dva dneva pozneje ocenili, da je nared za vrnitev domov.

“Doma sem in se dobro počutim. Imel sem srečo, da mi je življenje poslalo le opozorilo. Zdravnik mi je včeraj dejal, da sem zdaj precej bolje, kot sem bil še pred zgolj petimi dnevi. Imam moč in željo, da se vrnem kolikor hitro bo to mogoče,” je Laso na Twitterju sporočil odlično novico.

V letošnji sezoni je Real klonil šele v finalu Evrolige. Rekordni enajsti naslov mu je z 58:57 odnesel Anadolu Efes. Medtem ko trenutno v polfinalu španskega državnega prvenstva v seriji proti Baskonii galaktiki vodijo z 2:0. Ob okrevanju Lasa bo Madridčane v nadaljevanju vodil njegov pomočnik Chus Mateo.

Komentari

Vaš komentar