Iz reprezentančnega tabora pogleduje tudi proti Olimpiji

Košarka 2. Avg 202211:35 > 13:58 0 komentarjev
Zoran Dragić. Foto: Aleš Fevžer

Zoran Dragić, ki se s slovensko izbrano vrsto pripravlja na EuroBasket 2022, je prepričan o tem, da ga po reprezentančnem poletju čaka kakovostna klubska sezona pri Cedeviti Olimpiji.

“Ena skrb manj,” o rešenem klubskem statusu razmišlja Zoran Dragić, ki je, tako kot tudi Yogi Ferrell, Alen Omić in bržčas novi kapetan Edo Murić, podpisal novo pogodbo s Cedevito Olimpijo. “Priznam, da sem te dni z mislimi predvsem pri reprezentanci. Vstopili smo v drugi teden priprav, ki prinaša tudi prvi tekmi. Vem pa, kaj se dogaja v Stožicah. Verjamem, da smo sestavili konkurenčno ekipo. Nekaj fantov poznam, nekatere bom še spoznal. Nato pa bomo morali delati na ustvarjanju kemije,” pravi eden od domačih obrazov ljubljanskega kluba.

Zoran Dragić

O reprezentanci …

“Verjamem, da smo si po dolgih sezonah odpočili. Prva dva tedna novega pripravljalnega cikla sta vselej najbolj zahtevna. Prvi je bil bolj uvajalne narave. Zdaj gre zares, tudi z igro pet na pet. Veselim se tudi prvih pripravljalnih tekem.”

O tekmah …

“Za mlade bosta tekmi proti Nizozemski in Črni gori pomembi zaradi dokazovanja. Mi, malce starejši, pa potrebujemo minute, da ujamemo ritem.”

O bratu Goranu Dragiću …

“Ko se je odločil, da prekine reprezentančno upokojitev, sem bil vesel. Lepo je bilo znova zaigrati z njim. Vsi pa vemo, kaj pomeni slovenski reprezentanci.”

Prav Dragić je s svojim januarskim prihodom v minuli sezoni prerodil slovenske prvake. Z Omićem in Ferrellom je postal dodana vrednost v pravem pomenu besede. Cedevita Olimpija se je po dolgih letih prebila v polfinale lige ABA in četrtfinale evropskega pokala. To bo, ob skorajda obveznih ciljih v domačih okvirih, tudi letvica za sezono 2022/23. Nanjo se bodo v Stožicah začeli pripravljati sredi tega meseca. Dragić in ostali reprezentanti pa se bodo vitaminskim zmajem pridružili v drugi polovici septembra.

Ostaja v Stožicah. Foto: Aleš Fevžer

Čeprav kakšne dopolnitve igralskega kadra ne gre povsem izključiti, pa so v ljubljanskem taboru glavnino dela na košarkarski tržnici že opravili. Trener Jurica Golemac je še posebej zadovoljen, da je klubskemu vodstvu uspelo zadržati zgoraj omenjeno četverico. V Stožicah staja tudi srbski krilni center Marko Radovanović, medtem ko pa bodo novi obrazi srbski branilec Marko Jeremić, bosanski krilni center Amar Alibegović, ameriški branilec Josh Adams, slovenski krilni center Jan Kosi, hrvaški center Karlo Matković in njegov rojak na položaju organizatorja igre Lovro Gnjidić.

Kot vse kaže, bo priložnost v prvi ekipi v novi sezoni dobil Rok Radović, ki se je kalil pri zagrebški Cedeviti. Kot smo že poročali, utegne v nasprotno smer kot posojen košarkar potovati Saša Ciani, medtem ko pa bo Luka Ščuka posojen v Mornar. S statusom posojenega košarkarja bo po vsej verjetnosti igral tudi Žiga Daneu, a verjetno v domačem okolju, tako da se najbolj realna rešitev zdi ljubljanska Ilirija, kjer prvi trener ostaja Stipe Modrić.

Skupaj v klubu in reprezentanci: Zoran Dragić in Edo Murić. Foto: Aleš Fevžer

Preverite razpored tekem slovenske reprezentance. Slovensko košarkarsko reprezentanco torej ta teden v Celju čakata prvi pripravljalni tekmi, in sicer v četrtek proti Nizozemski (20.15) in v soboto proti Črni gori (20.15). Obe si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na SK. Če niste naročnik Telemachovih storitev, vam je na voljo predplačniški paket EON, ki je dostopen v omrežju kateregakoli operaterja.