Jason Kidd ostaja v Dallasu

Košarka 6. Maj 202415:16 0 komentarjev
Jason Kidd
Foto: Profimedia

Jason Kidd se je dogovoril za večletno podaljšanje pogodbe z Dallas Mavericks. 51-letnik bo tudi v prihajajočih sezonah vodil Luko Dončića in druščino.

Košarkarji Dallas Mavericks se bodo v polfinalu zahodne konference pomerili z ekipo Oklahoma City Thunder, ki je redni del sezone sklenila na prvem mestu Zahoda. Prva tekma v seriji bo na sporedu v noči na sredo (3.30).

Jason Kidd je v Teksas prišel leta 2021, pred tem je bil trener Brooklyn Nets in Milwaukee Bucks.

Pri vodstvu Dallasa so se tako še pred nadaljevanjem letošnje končnice odločili, da podaljšajo sodelovanje z Američanom, čeprav je imel pogodbo veljavno tudi za prihodnjo sezono.

V svoji prvi sezoni je Kidd Maverickse popeljal do konferenčnega finala. V prejšnji sezoni so ostali brez končnice, letos pa je Kidd Luko Dončića in druščino znova popeljal skozi prvi krog.

V tej sezoni je Dallas zbral 50 zmag in 32 porazov, potem ko je v prejšnji sezoni dosegel rezultat 38-44, leto prej pa 52-30.

“Jasona poznam že dolgo časa in ne morem si zamisliti boljšega, bolj usposobljenega kandidata za vodenje te ekipe. Kot nekdanji igralec, prvak lige NBA in igralec, ki je v dvorani slavnih, Jason v to vlogo prinaša bogate izkušnje in strokovno znanje, ki jih ni mogoče podvojiti. Pridobil si je zaupanje in spoštovanje naših igralcev in mnogih drugih v ligi, zato se veselim sodelovanja z njim, ko bomo še naprej gradili na kulturi in temeljih uspeha, ki jih je pomagal oblikovati v času svojega službovanja kot glavni trener,” je v izjavi za ligo NBA dejal generalni direktor Nico Harrison.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!