Je on zadnji košček sestavljanke za naskok na šampionski prstan?

Košarka 1. Jan 202418:54 1 komentar
FOTO: GUliverimage

Košarkarski klub Toronto Raptors doživlja spremembe. Potem, ko so Britanca O. G. Anunobyja v kupčiji poslali k ekipi Knicks v New York, zdaj iščejo primernega snubca še za člana prve peterke Pascala Siakama. Med potencialnimi franšizami, zainteresiranimi za usluge Kamerunca, se omenja tudi Dallas.

Dallas, ki je po gostujoči zmagi nad Golden State Warriors zaključil koledarsko leto 2023, se je postavil v vrsto za krilnega igralca iz Kameruna in menda naj bi se za njegove storitve resno ogrel.

Nobena skrivnost namreč ni, da bi jim igralec kova Siakam prišel še kako prav pod košem. Takoj po kupčiji, v kateri je Anunoby odšel v New York, so ameriški mediji začeli naglas razmišljati o bodočih potezah edinega kluba v ligi iz Kanade. Prestopni rok v NBA traja do 8. februarja, sodeč po poročanju spletne strani Sportsnet, pa naj bi poleg Dallasa za Siakama ponudbe želeli oddati tudi Indiana Pacers in Atlanta Hawks.

Izteče se mu pogodba

“Nekaj dobro obveščenih virov, s katerimi sem se pogovarjal, je prepričanih, da so pri Torontu šele dobro začeli trgovati,” je na to temo dejal novinar Michael Grange.

Pascal Siakam; FOTO: Guliverimage

Kamerunec ima za svoje standarde povprečno sezono, pa je povprečno vseeno pri 21,9 točke, 6,6 skokih in 5,1 asistencah na srečanje. Zadeva približno polovico (51,2 %) metov iz igre, pri prostih metih pa mu ne gre, saj je v koš spravil le 74,6 odstotka poskusov. Še zmeraj je eden izmed bolj učinkovitih krilnih centrov v ligi NBA.

Zakaj naj bi se ga Toronto želel odkrižati? Je v svojem zadnjem letu 124 milijonov evrov vredne pogodbe z Raptors, tako da bo poleti brez podaljšanja prost igralec.

S predstavami Luke Dončića kot kandidata za naziv najkoristnejšega igralca lige, solidnim Kyriejem Irvingom in novincem Dereckom Livelyjem II pod košem, bi Siakam pomenil veliko okrepitev in navijači Mavericks bi vsekakor začeli sanjati o novem šampionskem prstanu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje