Nič ne bo z Mariborom, Repas bo kariero nadaljeval v tujini

Nogomet 1. Jan 202413:17 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Vezist Domžal Žiga Repas je že nekaj časa na izhodnih vratih kluba iz mesta ob Kamniški Bistrici. Čeprav se je zdelo, da bo 22-letnik v nadaljevanju kariere oblekel dres Maribora, je precej bolj verjetna njegova selitev v tujino.

Od sredine novembra ga ni bilo več v kadru NK Domžale. Glede na to, da je bil Žiga Repas v zadnjih sezonah eden izmed nosilcev igre rumene družine, je bila njegova odsotnost sprva presenečenje, ki mu je hitro sledil odgovor, zakaj je 22-letnik izginil iz načrtov ravbarjev.

Repasova pogodba se namreč bliža h koncu, podpisa nove pa ni na vidiku. Zimski odhod iz kluba je tako edina logična rešitev, ki bo kolikor toliko zadovoljila obe strani. V slovenski nogometni javnosti so hitro zaokrožile informacije o tem, da se je za mladeniča ogrel NK Maribor, ki naj bi se z vezistom že dogovoril glede podrobnosti sodelovanja.

Žiga Repas je zimska tarča NK Maribor. FOTO: Aleš Fevžer

Domžalčani zbirajo ponudbe, najbolj konkretni Nizozemci

A to je bil račun brez Domžalčanov, ki produkta svoje nogometne akademije niso pripravljene izpustiti brezplačno. Na pogajalski mizi se je tako znašla celo možnost zamenjave z Aljažem Antolinom, a se ob Kamniški Bistrici močno nagibajo k temu, da za Repasa iztržijo finančno nadomestilo.

In vse kaže, da jim bo to uspelo. Italijanski mediji poročajo o tem, da je v stik z Domžalčani glede prestopa nekdanjega člana kadetske in mladinske reprezentance Slovenije stopila Reggiana, ki nastopa v Serie B in katere član je tudi Domen Črnigoj. Toda naši viri pravijo, da še bolj resen snubec za Repasa prihaja iz Nizozemske.

Trener Reggiane je legendarni Italijan Alessandro Nesta. Foto: Profimedia

Po naših informacijah se z rumeno družino namreč glede prestopa zelo konkretno dogovarja ADO Den Haag. Gre za člana nizozemske drugoligaške druščine, a z jasno ambicijo, da se z bogatimi ameriškimi lastniki po sezoni 2020/2021 vrne v Eredivisie. ‘Štorklje’ so trenutno na 3. mestu prvenstvene lestvice, za drugim, ki pomeni neposredno uvrstitev med elito, zaostajajo le dve točki.

Po naših informacijah je ime Žiga Repas v beležkah še nekaterih nizozemskih in tudi ruskih klubov. Vse kaže na to, da bo kariero nadaljeval v tujini.

Žiga Repas je doslej za Domžale v Prvi ligi Telemach odigral 51 tekem in dosegel 5 zadetkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!