Je to odrešitelj, ki bo v Dallasu zakrpal vrzel?

Košarka 5. Jul 202310:34 0 komentarjev
PJ Washington pokriva Luko Dončića. Bosta jeseni postala soigralca? FOTO: Guliverimage

Vodilni možje v franšizi Dallas Mavericks imajo pred jesenskim začetkom sezone 2023-24 pomembno nalogo. Če želijo resno tekmovati za uvrstitev v končnico, bodo morali Luki Dončiću dodati še sposobnega centra in po možnosti zanesljivega igralca na položaju krila.

Nekateri ameriški mediji pišejo o možnosti podpisa z draguljem, ki trenutno zastopa barve Charlotte Hornets, P. J. Washingtonom.

Toda krilni igralec, ki nastopa za ekipo iz Severne Karoline, bi utegnil biti za teksaško pisarno prevelika “riba”. Dallas je zanimanje med drugim pokazal tudi za prosta igralca Granta Williamsa (Boston) in Matissa Thybullea (Portland).

Ker so pri Charlotteu prav tako pokazali zanimanje za Williamsa in bi mu morali verjetno ponuditi vsaj 12 milijonov dolarjev, v takem primeru potrebujejo nekaj finančnega manevrskega prostora, ki bi ga sprostili s tem, da se znebijo (plače) Washingtona in Kellyja Oubreja Jr.

Enigma sledenja na Instagramu

V tem primeru bi Mavericks lahko Washingtona podpisali kot prostega igralca. Čeprav je Dallas nad omejitvijo plač (t.i. salary cap), mu lahko ponudi posebno pogodbo. Gre za izjemo, da z igralcem podpišejo dogovor za določen najvišji znesek (MLE), ki znaša 12,4 milijona. Če Washington želi višjo plačo, pa bodo morali Dallasovi veljaki upati na Washingtonov podpis s Charlottom in potem kupčijo, hkrati pa bi računali na scenarij, pri katerem bi bila njihova zahtevana cena nižja od Bostonove za Williamsa.

Indic, da se P. J. Washington želi seliti, je spodnja informacija o tem, da svojega dosedanjega kluba ne sledi več na družbenem omrežju Instagram. Včasih to ne pomeni nič kaj drugega kot izsiljevanje za višjo pogodbo, morda pa tudi kaj več.

Washington bi za franšizo Mavericks pomenil izjemno pridobitev in širino ob Luki Dončiću ter Kyrieju Irvingu. 24-letnik je v minuli sezoni za sršene odigral 73 srečanj in povprečju dosegal po 15,7 točke, 4,9 skoka ter 2,4 asistence na tekmo.

Iz igre je imel met 44,4-odstoten, izza črte za tri točke pa 34,8 odstotka. Velja omeniti še to, da je zbral 79 blokad. Za ilustracijo: tercet Dwight Powell, Maxi Kleber in JaVale McGee je lani skupaj nabral 82 blokiranih metov.

FOTO: Guliverimage

Krilni igralec, ki je na kolidžu zastopal Kentucky, je mejo 20 točk v minuli sezoni presegel 22-krat, prav proti Dallasu pa je marca pokazal izvrstno predstavo, saj je Mavsom ob zmagi Charlotta (117:109) natresel 28 točk.

Na to temo bo več znanega v četrtek, ko se v ligi NBA odpre okno za prestope omejenih prostih igralcev, kakršen je tudi Washington. To pomeni, da lahko njegov trenutni klub enači vsako pogodbo, ki bi jo igralec podpisal z drugo franšizo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!