Jurica Golemac še naprej daleč od popolne zasedbe

Košarka 18. Nov 202213:01 0 komentarjev
Jurica Golemac. Foto: Jure Banfi

V taboru Cedevite Olimpije se tudi v reprezentančnem tekmovalnem odmoru niso otresli vseh zdravstvenih težav. In kakšen je ljubljanski zdravstveni karton?

“Čakam na trening z vsemi razpoložljivimi igralci,” je v tej sezoni večkrat potožil trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac. Medtem ko se je november prevesil v drugo polovico, se mu želja še ni izpolnila. Kot vse kaže, se mu še nekaj časa ne bo.

V trenažni proces se sicer po daljši odsotnosti postopoma vključujeta hrvaški reprezentant Karlo Matković in član slovenske izbrane vrste Zoran Dragić, a po klubskih zagotovilih še “nista povsem optimalno pripravljena za napore treningov in tekem, zato trenirata po prilagojenem programu”. To velja predvsem za Dragića. Na seznamu poškodovanih ostajata tudi Lovro Gnjidić in Rok Radović, bolečine v gležnju pa so na stranski tir začasno potisnile še Jana Kosija. Ob vseh težavah so v klubu na treninge povabili člane mladinske ekipe, obenem pa je pogodbo za dodaten mesec podaljšal Maric Rebec.

Trener Golemac medtem ekipo pripravlja na sobotno tekmo lige ABA z Igokeo v Laktaših, tri dni pozneje pa bodo slovenski prvaki v Stožicah prvo evropsko zmago lovili proti Prometeyu. “Še vedno se soočamo s težavami in čakamo fante, ki so poškodovani, da se vrnejo. Matković se počasi priključuje treningom in upamo, da bo v ekipi za sobotno tekmo v Laktaših. Za ostale igralce trenutno še nismo prepričani, kdaj se bodo vrnili na parket. Fantje, ki so lahko trenirali, so pridno delali. Pričakujemo, da bomo imeli na tekmah več energije,” razmišlja trener Olimpije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!