Jurica Golemac v pričakovanju okrepitev

Košarka 3. Okt 202214:31 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Po zmagovitem odprtju sezone trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac upa, da bo že v tem tednu igralski kader okrepil s hrvaškim reprezentančnim centrom Karlom Matkovićem in Rokom Radovićem.

“Dobra napadalna tekma. Nismo vedeli, kaj pričakovati. Predvsem zaradi tega, ker še nismo trenirali v polni zasedbi. A veliko smo si podajali, iskali razpoložene košarkarje in se dobro prilagajali na spremembe v tekmečevi obrambi,” je po nedeljski zmagi v prvem krogu lige ABA proti Borcu v Stožicah (98:81) ugotavljal trener Jurica Golemac in pojasnjeval, da tekmec iz Čačka še zdaleč ni nedolžna ekipa. “V pripravljalnem obdobju so bili uspešni proti Partizanu,” je dejal.

V všečni predstavi je kar pet ljubljanskih košarkarjev preseglo dvomestno število točk. Izstopala sta Alen Omić (17 točk, 8 skokov) in Yogi Ferrell (17 točk, 8 asistenc). Dober vtis so pustili tudi ostal, denimo novinci Amar Alibegović (16 točk), Joshua Adams (5 točk, 10 skokov) in Aaron Harrison (12 točk).

Golemac je ob tem opozoril tudi na dejstvo, da zasedba Olimpije še zdaleč ni popolna. Na Zorana Dragića, ki se je poškodoval v osmini finala evropskega prvenstva, bo resda lahko računal šele novembra. Že ta teden pa naj bi bil v pogonu hrvaški center Karlo Matković, ki velja za eno največjih okrepitev. Ljubljanski strateg ga želi vključiti že za petkovo tekmo 2. kroga lige ABA v Splitu. Podobno velja za Roka Radovića, ki se je lažje poškodoval na tekmi superpokala. “Imamo dovolj širok kader, tako da smo lahko potrpežljivi. Ne smemo siliti. Vsekakor pa imamo veliko rezerv,” pravi Golemac.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!