Klemen Prepelić kot izjema, ki potrjuje slovensko evroligaško bedo (VIDEO)

Evroliga 18. Apr 202311:32 0 komentarjev

Član Valencie Klemen Prepelić je ob naturaliziranih reprezentantih (Anthony Randolph in Mike Tobey) sam branil slovenske barve v evroligi.

Decembra je minilo okroglih deset let od zadnje tekme ljubljanske Olimpije v evroligi. A če so po slovesu zadnjega slovenskega kluba v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju vrsto za močan slovenski pridih skrbeli posameznik v tujih klubih, zdaj usiha tudi ta vir. Dovolj zgovoren je pogled na nedavno končani redni del evrolige.

Žan Mark Šiško je v dresu Bayerna zaigral na vsega eno tekmi, in sicer oktobra ob gostovanju Fenerbahčeja v Münchnu (11 minut, 0 točk). Kmalu zatem ga je klub umaknil iz prve ekipe, Ljubljančan se je vrnil domov, s čimer se je njegova bavarska avantura tudi končala.

Klemen Prepelič. Foto: JM Casares/Euroleague Basketball via Getty

Po enoletnem premoru pa se je na evroligaško sceno vrnil Klemen Prepelič in bil pravzaprav edini slovenski košarkar v tem tekmovanju. Kot izjema, ki potrjuje pravilo o zelo skromnem položaju slovenske košarke v evropski klubski smetani. Zaigral je na 27 tekmah in v povprečno 19 minutah dosegal 7,1 točke, 3,1 asistence in 0,7 skoka. Njegova Valencia si ni zagotovila napredovanja v končnico, za nameček pa si je 30-letni Bistričan marca poškodoval levo nogo in odtlej še ni stopil na parket.

Sta se pa zato v končnico prebila Real in Barcelona, kjer si kruh služita Američana s slovenskima potnima listoma. Pri kraljevem klubu se pred kratkim po dolgotrajni odsotnosti pod koše vrnil Anthony Randolph (1 tekma, 7 minut, 6 točk). Večjo vlogo pa je imel pri Kataloncih Mike Tobey. Zaigral je na 27 tekmah (povprečje: 5,9 točke, 9,4 skoka)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!