Klemen Prepelič v dolgem zapisu ovrgel govorice

Košarka 14. Mar 202320:46
Klemen Prepelič
Foto: Guliverimage

V nedeljo je iz Španije v javnost pricurljala vest, da se je slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič v Španiji znašel v težavah. 30-letni član Valencie se je na novice odzval z dolgim zapisom na Instagramu in govorice ovrgel.

V Španiji se je razširila vest, naj bi se v zadnjih dneh trener košarkarskega kluba Valencia Alex Mumbru in slovenski reprezentant Klemen Prepelič na enem izmed treningom zapletla v spor, po katerem se je strateg španskega evroligaša odločil proti zlatemu košarkarju z Eurobasketa 2017 sprožiti disciplinske postopke.

Prepelič, ki to sezono za klub v vseh tekmovanjih v povprečju vpiše 6,8 točke in 3 asistence v slabih 18 minutah igre, je izpustil nedeljski obračun državnega prvenstva proti Gironi. Kot trdi slovenski košarkar, ni šlo za disciplinski ukrep, temveč za legitimno odločitev trenerja.

“Poudarjam, da ni prišlo do nikakršnega incidenta s katerimkoli soigralcem, odločitev o tem, da ne bom v kadru za tekmo, je bila odločitev trenerja, ki ima to pravico in me je o tem pred tekmo obvestil,” je zapisal Prepelič in dodal, da je šlo pri poročanju za netočne informacije. Njegov celoten zapis si lahko preberete v nadaljevanju.

Zapis Klemna Prepeliča na Instagramu:

“Zakaj sem manjkal na zadnji tekmi? Moj pogled na situacijo in mojo odsotnost na zadnji tekmi.

Kot veste, na zadnji tekmi mojega kluba, nisem bil uvrščen v kader za tekmo. Po pojavu neresničnih in netočnih informacij, želim po nekajdnevnem molku razjasniti zadevo in predstaviti svoj pogled.

Najprej se zahvaljujem vsem, ki ste mi v trenutni situaciji izkazali podporo. Jasno želim poudariti, da s strani kluba nisem bil suspendiran. Kaj šele, da bi se zapletel v kakršenkoli incident s katerimkoli soigralcem ali drugim članom kluba. V treh sezonah, odkar sem član ekipe BC Valencia Basket, v klubu, katerega barve branim z veseljem in ponosom, nisem imel nikakršnih težav, kaj šele incidentov z ostalimi člani ekipe, ki jih zelo spoštujem. Prav tako popolnoma spoštujem odločitev trenerja, da me ne uvrsti v ekipo za zadnjo tekmo. To je njegova legitimna odločitev, jaz pa bom še naprej profesionalno izpolnjeval vse svoje dolžnosti. Pri tem še enkrat poudarjam, da ni prišlo do nikakršnega incidenta s katerimkoli soigralcem, odločitev o tem, da ne bom v kadru za tekmo, je bila odločitev trenerja, ki ima to pravico in me je o tem pred tekmo obvestil.

Zapis novinarja Villene se tako, žal, izkaže kot popolnoma neresničen in meče slabo luč name kot igralca ter v končni fazi očrni klub, ki mu želim zgolj in samo najboljše. Presenečen sem, da lahko takšni nepreverjeni zapisi sploh najdejo mesto v resnih medijih. Valencia je moj dom zadnja tri leta in tu se počutim dobro. Rad imam klub, navijače in ljudi, s katerimi delam. Zato bom svoje delo še naprej opravljal maksimalno profesionalno.”

Komentari

Vaš komentar