Koronska saga LeBrona Jamesa

Košarka 1. Dec 202110:14 > 10:14 1 komentar
LeBron James
LeBron James, foto: AP Photo/Ashley Landis via Guliver.

LeBron James je tik pred tekmo njegovih Jezernikov proti Sacramentu prejel pozitiven izvid na testu za covid-19 in se bil prisiljen vrniti v mesto angelov.

LA Lakers so brez težav s 117:92 v gosteh ugnali Sacramento in se jim tako oddolžili za poraz po treh podaljških pred dnevi. To jim je uspelo brez prvega zvezdnika, ki je bil pozitiven na hitrem testu. Sledil je PCR test, ki je bil negativen. Ker so se želeli prepričati, da je z LeBronom Jamesom, ki je sicer tudi cepljen proti koronavirusu, vse v najlepšem redu, so opravili še tretji test, ki pa je znova vrnil pozitiven izid.

“Kralj” James se je zato s privatnim letom vrnil v Los Angeles, poročajo v ZDA. Priznani novinar The Athletica Shams Charania medtem piše, da bo brez košarke vsaj deset dni, oziroma dokler ne bo v 24 urah dvakrat testiral negativno.

Cepljenih igralcev v ligi NBA sicer naj ne bi testirali, razen v primeru, da košarkar kaže simptome koronavirusa. A to naj bi se spremenilo po dnevu zahvalnosti, ki so ga v ZDA praznovali 25. oktobra, ker se je pandemija znova zaostrila.

LeBron je v letošnji sezoni izpustil že 12 od 23 tekem svojega moštva, ki je z bilanco 12-11 trenutno na 8. mestu zahodne konference. Njegovo povprečje na tekmo to sezono znaša 25,8 točke, 5,2 skoka in 6,8 asistence.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje