SK 1 ob 20:00: EA Milano v Serie A gosti Avellino

Košarka ostalo 16. Feb 201513:53 > 13:56
Poleg nogometnih navdušencev v ponedeljek zvečer na Sport Klubu na svoj račun prihajate tudi ljubitelji košarke, saj bomo prenašali zanimivo tekmo 19. kroga košarkarske Serie A, v dvorani Mediolanum Forum pa se bosta med seboj pomerila domači EA Milano in Avellino iz Kampanje. Milančani so trenutno vodilna ekipa lige, saj so v domačem prvenstvu dobili 13 tekem zapored, letos so jih skupaj dobili kar 16 in samo dvakrat izgubili. Če sta v Serie A trenutno v rednem delu sezona prva zasledovalca Reggio Emilia in Venezia, pa je Avellino na skromnem 10. mestu …. Avellino je letos v prvenstvu dobil samo osem obračunov in jih kar deset izgubil, zato se mu trenutno slabo piše v boju za končnico, res pa je, da ima do konca rednega dela sezone (30. krogov) na voljo še dovolj popravnih izpitov. Nocojšnji obračun v prestolnici Lombardiji bo sicer eden prvi izmed dveh zaporednih med omenjenima tekmecema, saj se bosta v petek srečala tudi v četrtfinalu Italijanskega pokala. Doslej sta EA Milano in Avellino med seboj odigrala 31 tekem, Milančani pa v zmagah vodijo z 20:11. Kako bo tokrat, izveste v živo nocoj na Sport Klubu … Tekma se bo v neposrednem prenosu na programu SK 1 začela ob 20. uri. 


Avellino doslej velikih uspehov proti Milančanom v prvenstvu ni žel, zato pa je favoriziranega tekmeca dvakrat doslej izločil iz pokala, obakrat v četrfinalu (v letih 2010 in 2011). Lani je Olimpia dobila obe prvenstveni tekmi, letos pa je Sidigas Avellino pred domačimi gledalci v Serie A jeseni zmagal z rezultatom 73:69. V kadru gostov je sicer samo en košarkar, ki je v preteklosti igral tudi za Milano; to je Daniele Cavaliero, ki je bil v Lombardiji v sezoni 2004/05, preden se je leta 2006 preselil v Roseto.
Domači trener Luca Banchi se zaveda, da je prvenstvena zmaga prioriteta, šele nato sledi pokal, sicer pa imajo Milančani minimalne možnosti za napredovanje tudi še v Evroligi, kje v drugem delu prvenstva nastopajo v skupini F, a so trenutno z eno zmago na zadnjem mestu. Ker je do konca še sedem krogov, Banchi ne odpisuje svojih fantov iz bitke za četrto mesto, ki ga trenutno zaseda Anadolu Efes.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images