Drama celjskega kapetana bi se lahko končala tragično

Nogomet 25. Apr 20249:21 3 komentarji
Denis Popović
Denis Popović. Foto: Jure Banfi

Kapetan Celja Denis Popović se je znašel v težki zdravstveni situaciji. "Bil sem v smrtni nevarnosti," je povedal za časnik EkipaSN. Sezona je zanj zanesljivo že končana.

V Celju močno diši po naslovu državnega prvaka, drugem v zgodovini. Ve se, kdo bi v tem primeru moral dvigniti pokal. Toda za Denisom Popovićem je nekaj dramatičnih dni. “Po tekmi z Domžalami, v noči z nedelje na ponedeljek, sem se zbudil in začel bruhati kri,” za športni časnik EkipaSN pripoveduje 34-letni celjski kapetan. “Bil sem omotičen, zvonilo mi je v ušesih, bilo mi je tudi slabo,” dodaja.

O stanju nogometaša smo se pozanimali tudi pri njegovem delodajalcu. “Stabilno. Je v domači oskrbi,” so nam odgovorili. Sezona se je tako zanj končala z rdečim kartonom. Nadaljnje športne korake pa bo kajpak narekovalo zdravstveno stanje.

Vseeno je Popović danes lahko zadovoljen. V pravi drami, ki se je odvijala v njegovem stanovanju, je ravnal izjemno pametno in prisebno, v nasprotnem primeru bi se zgodba lahko končala tragično. “Skoraj bi omedlel, a zbral sem dovolj moči in poklical klubskega zdravnika. Preden je pomoč prišla, mi je uspelo odkleniti vrata in jih pustiti odprta. Ko so zdravniki prišli, sem za kratek čas omedlel, odpeljali so me v bolnišnico,” je nočno dogajanje za omenjeni časnik povzel nogometaš.

Denis Popović na derbiju v Stožicah. FOTO: Aleš Fevžer.

Popović je imel, kot se je izkazalo, tudi precej sreče: “Izgubil sem ogromno krvi. Na požiralniku se mi je naredila rana. Vprašanje, kaj bi se mi zgodilo v drugačnih okoliščinah. Bil sem v smrtni nevarnosti.”

Razlog za rano ni znan. “Sreča v nesreči je, da se mi je to zgodilo na požiralniku, ne pa na želodcu. Lahko, da so krive protibolečinske tablete, morda stres ali napor,” razmišlja kapetan vodilne ekipe Prve lige Telemach.

Popović, za katerega je sezona končana, Celju tako ne bo mogel pomagati na zadnjih tekmah v boju za naslov državnega prvaka. Morda že kar odločilna bo nedeljska tekma proti drugouvrščeni Olimpiji iz Ljubljane. Veliko vprašanje je, ali bo soigralce lahko spodbujal vsaj s tribune. Zaigral zanesljivo ne bo. Tudi zdrav ne, saj ga bremenijo kartoni.

Grofe torej čakajo še tekme proti Olimpiji, Mariboru, Kopru in Radomljam. Štiri kroge pred koncem državnega prvenstva imajo devet točk naskoka pred Olimpijo. Za zanesljivo potrditev naslova potrebujejo še štiri točke. Popović je v letošnji sezoni nastopil na 21 tekmah, dosegel je 5 golov in podelil še 3 asistence.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje