Po debaklu se je odzval direktor Cedevite Olimpije

Košarka 25. Apr 202415:36 5 komentarjev
Vlado Ilievski in Davor Užbinec. Foto: Aleš Fevžer

Po novi boleči zaušnici Cedeviti Olimpiji, ki se ji je letošnja sezona povsem ponesrečila, je javnost nagovoril direktor kluba Davor Užbinec.

Po zgodovinsko slabem izkupičku v evropskem pokalu, kjer so zmaji, ko prištejemo še črn niz iz lanskega leta, števec porazov zaustavili šele pri številki 20, skupinski del pa sklenili z razmerjem 1-17, je največji slovenski klub sezono reševal v ligi ABA.

Da bo to izjemno težka naloga, se je dalo slutiti že v zadnjih krogih rednega dela tekmovanja. Z nerazpoznavno igro so izgubljali proti klubom, proti katerim si tega ne bi smeli dovoliti, in ostali brez prednosti domačega parketa v četrtfinalu.

Na prvi stopnički v izločilnih bojih so naleteli na razigrano mlado moštvo Mege, ki je proti bledim Ljubljančanom delovalo kot dobro naoljen stroj. Dva gladka poraza sta poskrbela za obilo slabe volje in prvo opravičilo iz vrst slovenskih prvakov, ko je kapetansko odgovornost prevzel Jaka Blažič.

Užbinec obljublja, da ne bodo odnehali

Zdaj se je na navijače in vse prijatelje KK Cedevita Olimpija obrnil še prvi operativec kluba, direktor Davor Užbinec. Hrvaški poslovnež je že vrsto let desna roka predsednika Emila Tedeschija in je del njegove košarkarske zgodbe od začetkov v Zagrebu leta 2005.

Užbinec je v daljšem zapisu dejal, da so naredili “določene napake, sprejeli nekatere neustrezne odločitve, kar je vse vplivalo na potek tekmovalne sezone in rezultate v obeh tekmovanjih”. Ob tem je zatrdil, da kot direktor kluba prevzema odgovornost in obljublja, da bodo vse napake zaznali, jih analizirali in se iz njih učili.

“Želimo biti boljši in naredili bomo vse, da boljši tudi postanemo. Ne bomo odnehali, dokler Cedevite Olimpije ne bomo vrnili na najvišja mesta na mednarodni košarkarski sceni,” je med drugim dejal Užbinec.

Ena večjih napak, ki jih omenja Užbinec, je bila brez dvoma imenovanje italijanskega trenerja Simoneja Pianigianija. Foto: Aleš Fevžer

Celoten zapis Davorja Užbinca:

“Čutim, da vas moram v tem težkem trenutku za klub nagovoriti. Nismo dosegli, kar smo si želeli in kar smo sebi zadali ter vam obljubili.

Zaključek sezone v regionalni ligi in v evropskem pokalu je prinesel razočaranje in frustracijo vsem nam, ki sleherni dan živimo za Košarkarski klub Cedevita Olimpija.

Želeli smo si zmagovati, igrati v zaključnih bojih, želeli smo vam prinesti veselje, vzbuditi ponos in okrepiti našo medsebojno pripadnost in povezanost. Žal, nam ni uspelo, čeprav smo se iskreno trudili. Vendar, naredili smo določene napake, sprejeli nekatere neustrezne odločitve, kar je vse vplivalo na potek tekmovalne sezone in naše rezultate v obeh tekmovanjih.

Razočarani niste samo vi, tudi mi smo.

Kot direktor kluba prevzemam vso odgovornost in vam dajem besedo, da bomo detektirali vse napake, ki smo jih naredili v sezoni, jih analizirali in se iz njih učili. Da se bomo iskreno soočili z vsemi pomanjkljivostmi in jih odpravili. Iskreni in nepopustljivi bomo pri samoocenjevanju našega delovanja, igre naših igralcev na parketu in klubske kulture. Predvsem pa ne bomo odnehali in obupali! Neuspeh bomo spremenili v priložnost za novo rast, novo strast in novo pot do uspeha.

Zadovoljni smo lahko z dejstvom, da je klub ostal finančno stabilen, dvignili smo tudi število dogodkov, povezanih z našimi domačimi tekmami, obenem pa kujemo nove načrte na področju še večjega vključevanja v našo skupnost in družbo ter hkrati iščemo nove sponzorje, partnerje in prijatelje kluba, ki nam bodo pomagali v naši zgodbi.

V prihodnje moramo biti boljši, se vrniti na mesta v končnici Evropskega pokala in se boriti za najvišja mesta v regionalni ligi. Tu kompromisov ne bomo sprejemali. Želimo biti boljši in naredili bomo vse, da boljši tudi postanemo. Ne bomo odnehali, dokler Cedevite Olimpije ne bomo vrnili na najvišja mesta na mednarodni košarkarski sceni. Pot ne bo lahka, prepričan pa sem, da lahko to dosežemo.

Dragi navijači, hvala vam za izjemno podporo v tej sezoni, in žal mi je, da vaše naklonjenosti nismo uspeli nagraditi z boljšimi rezultati. Vendar – glavo gor, vsi skupaj, združimo srca, združimo roke, združimo energijo za našo Cedevito Olimpijo.

S pozitivnim vznemirjenjem pričakujmo naslednjo tekmovalno sezono in ostanimo povezani!”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje