Pred nami prva turnirja Basket4kids

sport klub

Vransko in Slovenska Bistrica bosta prihajajoči konec tedna gostila prva kvalifikacijska turnirja Sportklubovega projekta Basket4kids. Vabljeni, da si obračune ogledate v živo!

Z nami bo ambasador Matjaž Smodiš, obiskal nas bo tudi Sani Bečirovič. Zmagovalca čaka slovenski Final4, nato pa še Final10 v Beogradu in to ravno v času Final4 Evrolige.

Tekmovanje Basket4kids se je že začelo v Srbiji in na Hrvaškem, konec tedna pa bomo s tekmovanjem začeli tudi v Sloveniji. V soboto nas čaka turnir v Vranskem (začetek ob 11:00), v nedeljo pa bo mlade košarkarje gostila Slovenska Bistrica (začetek ob 10:00).

V Vranskem se bodo za mesto na slovenskem zaključnem turnirju pomerile ekipe Vrani Vransko, Kolpa Črnomelj, Grosuplje in Posavje Krško. Dan kasneje se bodo v Slovenski Bistrici predstavili člani KŠ Sani Bečirovič, AKK Branik, Zlatoroga in Radenske Creativ. Nadebudni košarkarji v teh dneh pilijo še zadnje podrobnosti, saj jih na parketu čaka neizprosna bitka od prve do zadnje minute.

Kaj o tekmovanju menijo trenerji?

Žan Ocvirk, trener KK Vrani: “Vrani se veselimo sodelovanja na tekmovanju Basket4kids saj za naše mlade košarkarje pomeni pomemben korak naprej na njihovi tekmovalni poti. Gre za mednarodni projekt, ki združuje mlade iz celotne regije in jim prinaša povsem novo izkušnjo, ki je doslej kot tekmovalci niso mogli doživeti. Veseli nas, da bomo lahko enega od turnirjev tudi organizirali in tako v okolju, v katerem delujemo, občinstvu predstavili otroško košarko na najvišji ravni, tako tekmovalno kot organizacijsko.”

Martin Mežan, trener KK Kolpa Črnomelj: “Ko je na naš klub prišla ponudba za sodelovanje na tekmovanju Basket 4 kids, nismo oklevali s privolitvijo o sodelovanju na tekmovanju. Gre za dobro organiziran, zelo zanimiv in obširen košarkarski projekt, zato nam je v čast, da bo lahko v njem nastopala tudi selekcija U13 Košarkarsekga kluba Kolpa Črnomelj. Za naše nadobudne in dokazovanja željne fante bo to lep izziv, saj bo glede na zanimivo klubsko zasedbo tekmovanje zelo kakovostno. To je tudi odlična priložnost za dokazovanje, tkanje novih prijateljstev in nabiranje prepotrebnih izkušenj in dogodovščin, ki so povezane z oranžnim usnjem. Dogodek bo tudi odlično medijsko pokrit, kar je še dodatna bogata izkušnja in nagrada za mlade fante, saj se večina s tako ravnjo organizacije tekmovanja do sedaj še ni srečala. Hvala organizatorju za povabilo!”

Ulčar Andraž, glavni trener KK Grosuplje:
“V imenu Košarkarskega kluba Grosuplje bi se rad zahvalil Mihi Penku in ekipi Sportkluba za povabilo k projektu Basket4kids. Veselimo se novih tekem, nabiranja neprecenljivih izkušenj ter druženja s soigralci ter sotekmovalci. Hkrati pa želim veliko sreče tudi preostalim ekipam, ki sodelujejo v omenjenem tekmovanju.”

Nejc Jevšnik, vodja pionirskega pogona KK Krško: “V košarkarskem klubu Krško bi se organizatorjem turnirja najprej zahvalili za povabilo in možnost nastopanja na tekmovanju Basket 4 kids. Dogodek vsekakor podpiramo in smo mnenja, da so podobni medijsko podprti projekti zelo dobrodošli za razvoj in popularizacijo košarke med mladimi. Sam turnir vidim kot odlično možnost pridobivanja izkušenj na najvišjem nivoju, hkrati pa kot neko nagrado za mlade igralce, ki so pridno trenirali skozi celotno sezono. V selekciji U13 imamo kar nekaj nadarjenih mladih košarkarjev, ki se bodo na turnirju imeli možnost pomeriti z najboljšimi ekipami v državi in tako preiskusiti svoje košarkarsko znanje proti najboljšim. Vsekakor je takšen dogodek tudi izjemna motivacija mladim za prihodnje delo. Vsem mladim košarkarjem želim predvsem veliko športnih užitkov, nepozabno izkušnjo in naj celoten turnir mine brez poškodb.”

Matjaž Čuješ, strokovni vodja KŠ Sani Bečirović: “Zahvaljujemo se, da smo dobili priložnost sodelovanja v tekmovanju ‘Basket 4 kids’, ki ga organizira SPORTKLUB TV. To tekmovanje je zelo dobrodošla novost, v tekmovanju mlajših starostnih kategorij, v tem primeru za generacijo U-13. Ker tekmovanje povezuje države, v katerih je bilo vedno zelo veliko zanimivih mladih košarkarjev, ki so z kvalitetnim delom postali vrhunski igralci, je seveda to izjemna priložnost, da tudi preko tega tekmovanja, igralci, trenerji in vsi ostali, vidimo na katerem nivoju je delo v naših klubih. Vsekakor bo to ena velika izkušnja za vse nas in tudi pokazatelj, kje smo v tem trenutku v primerjavi z ostalimi. V naši KŠ Sani Bečirović, nam je v veliko zadovoljstvo, da lahko organiziramo enega od turnirjev, ter bomo naredili vse, da bo turnir na najvišjem nivoju. Kar se tiče naše ekipe, verjamemo da so fantje dobro pripravljeni in bodo dali vse od sebe. Bolj kot rezultat je pomembno, da igrajo dobre tekme in pri tem uživajo v najlepši igri na svetu, košarki.”

Jernej Kolšek, trener KK Zlatorog: “Projekt Basket4kids se nam je že od začetka zdel zelo zanimiv zato smo bili zelo veseli povabila in smo se tudi hitro odločili, da bomo sodelovali na turnirju. Verjamem, da bo turnir potekal v dobrem vzdušju poleg tega pa bomo lahko na delu gledali veliko talentiranih fantov, ki bodo pokazali ves svoj razkošen talent. Moji fantje že nestrpno pričakujejo turnir od njih pa pričakujem, da bodo na turnirju pokazali dobro, borbeno predvsem pa ekipno igro s katero bodo zastopali barve kluba po najboljših močeh. S takšno igro si lahko obetamo lep rezultat kako pa se bo vse skupaj odvilo pa bomo morali še malo počakati.”

Mitja Gomboc, trener KK Radenska Creativ: “Najprej pozdravljam super novo košarkarsko akcijo za mlajse selekcije. Od turnirja pričakujem da igralci doživijo novo košarkarsko izkušnjo, spoznajo slovenske košarkarske legende, nove sovrstnike iz drugih klubov, se potrudijo po najboljših moceh in bo veliko leoih potez, borbenega zara in fair playa. Mislim da bodo zanimive in enakovredne tekme, tako bodo nasi igralci imeli super izkušnjo na kateri se lahko veliko naučijo. Tako bodo domov prinesli lepe spomine in motivacijo za nadaljne delo.”

Preostala dva kvalifikacijska turnirja sledita 3. in 4. marca v Domžalah oziroma Sežani, konec marca pa nas čaka še zaključni turnir, na katerem bo znan veliki zmagovalec in potnik na Final4 Evrolige v Beograd. V srbski prestolnici bo potekal tudi sklepni turnir vseh najboljših ekip iz regije in podmladkov ekip, ki se bodo pomerile za naslov najboljšega na stari celini.

Basket4kids, razpored:

Vransko, 17.02.2018:
1. Vrani Vransko
2. Kolpa Črnomelj
3. Grosuplje
4. Posavje Krško

Urnik tekmovanja s pričetkom prve tekme ob 11:00:
Vrani Vransko – Kolpa Črnomelj
Grosuplje – Posavje Krško
Vrani Vransko – Grosuplje
Kolpa Črnomelj – Posavje Krško
Kolpa Črnomelj – Grosuplje
Vrani Vransko – Posavje Krško BC

Slovenska Bistrica, 18.02.2018:
1. KS Sani Bečirovič
2. AKK Branik
3. Zlatorog
4. Radenska Creativ

Urnik tekmovanja s pričetkom prve tekme ob 10:00:
KS Sani Bečirovič – AKK Branik
Zlatorog – Radenska Creativ
KS Sani Bečirovič – Zlatorog
AKK Branik – Radenska Creativ
AKK Branik – Zlatorog
KS Sani Bečirovič – Radenska Creativ

Vse tekme bodo posnete in objavljene na youtube kanalu Sportklub Slovenija. Prav tako bomo o rezultatih poročali na spletni strani sportklub.si, kjer boste poleg vsega našli še izjave glavnih akterjev tekem.