Basket4kids: V Beograd odhajajo Domžalčani

sportklub

Helios Suns so veliki zmagovalci slovenskega dela mednarodnega tekmovanja Basket4kids. Domžalčani so na zaključnem turnirju v domači dvorani prepričljivo odpravili tako AKK Branik kot KK Plama Pur in si prislužili vozovnico za Beograd. Posnetek finalne tekme premierno v torek ob 19:00 na SK 1.

Slovenski del tekmovanja Basket4kids se je v Domžalah končal pred več kot 150 gledalci, ki so lahko uživali v zanimivih predstavah nadebudnih košarkarjev. Igralci vseh štirih udeležencev zaključnega turnirja so na parketu pustili svoje srce, hkrati pa tudi tokrat odigrali v duhu fair playa, kar je tudi osnovno vodilo tekmovanja, kjer je televizija Sportklub prisotna s svojimi športnimi vsebinami. Celotno dogajanje iz Domžal si boste seveda lahko ogledali na slovenskih programih Sportkluba. Posnetek finalne tekme bomo premierno predvajali v torek ob 19:00 na SK 1, konec tedna pa tudi vse preostale tekme.

https://www.instagram.com/p/BhCK_UynkJy/

Vrhunec Basket4kids se je končal po željah domačih Helios Sunsov. Domžalčani so že v polfinalu navdušili ambasadorja projekta Matjaža Smodiša in lepo zapolnjene tribune, ko so z 59:24 odpravili AKK Branik Maribor, ki je bil v stiku z domačimi le v uvodnih minutah srečanja. V drugem polfinalu je bila Plama Pur iz Ilirske Bistrice v nekoliko bolj izenačenem obračunu z 39:27 boljša od Vranov iz Vranskega.

https://www.instagram.com/p/BhCEEYwHu0T/

Slednji so v tekmi za tretje mesto na krilih kapetana Naceta Jošta (28 točk) premagali Mariborčane s 46:38, v velikem finalu so se Domžalčani nekoliko odlepili še pred koncem prvega polčasa, Plama Pur pa v nadaljevanju ni več uspela resneje ogroziti njihovega zmagoslavja. Helios Suns so na koncu slavili z 48:21.

https://www.instagram.com/p/BhBek0ono_M/

Domžalčane ob nepozabni pustolovščini v srbski prestolnici v času zaključnega turnirja Evrolige čakajo zmagovalci preostalih petih regijskih turnirjev iz držav v regiji in podmladki klubov, ki bodo nastopili na sklepnem dejanju najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja.

Po koncu polfinalnih obračunov so se mladeniči preizkusili tudi v tekmovanju v metu za tri točke in spretnostnem poligonu. Pri metu izza črte so bili najbolj natančni Domžalčani, Mariborčani pa so se lahko vsaj nekoliko potolažili z zmago na spretnostnem poligonu. Nagrade za najboljše je prispevala trgovina Grosbasket.

V Beograd potuje tudi sodnik Sašo Pejić, ki je bil izmed vseh delivcev pravice ocenjen najboljše.

Basket4kids, zaključni turnir, Domžale:

1. KK Helios Suns
2. KK Plama Pur Ilirska Bistrica
3. KK Vrani Vransko
4. AKK Branik Maribor

Finale:
KK Helios Suns : KK Plama Pur Ilirska Bistrica 48:21

Tekma za 3. mesto:
AKK Branik Maribor : KK Vrani Vransko 38:46

Polfinala:
KK Helios Suns : AKK Branik Maribor 59:24
KK Plama Pur Ilirska Bistrica : KK Vrani Vransko 39:27