3X3 SP je pred vrati, Sportklub bo z vami!

Košarka ostalo 7. Jun 20188:37 > 8:40
KZS/Twitter

Ponoči se začenja svetovno prvenstvo v košarki 3x3, ki bo med 8. in 12. junijem potekalo v Manili na Filipinih. Slovenci se bodo prvi dan udarili s Poljaki in Japonci, v nedeljo pa jih čakata še tekmi proti Estoniji in Indoneziji. Vse tekme si bo moč ogledati na programu Sport Klub in www.kzs.si.

Slovensko člansko reprezentanco v košarki 3×3 v Manili čaka boj za najvišja mesta. Lansko prvenstvo so zaključili na četrtem mestu, še mesto višje pa so bili leta 2016, ko so iz prvenstva na Kitajskem vrnili z bronasto medaljo. Tekme skupinskega dela bodo na sporedu v petek in nedeljo, izločilni boji pa v torek.

Dvajset reprezentanc je razvrščenih v štiri skupine s petimi ekipami. V četrtfinale napredujeta prvouvrščeni ekipi iz vsakem izmed štirih skupin. Slovenska skupina B se v četrtfinalu sreča z ekipami iz skupine D, v kateri nastopajo Latvija, Ukrajina, Hrvaška, Jordanija in Nigerija.

Barve Slovenije bodo na Filipinih zastopali Adin Kavgić, Simon Finžgar, Gašper Ovnik in Anže Srebovt, ki sicer sestavljajo ekipo Piran 3×3. V tej sezoni so kot člani omenjene ekipe osvojili že tri mednarodne turnirje FIBA Challenger.

Vse tekmi si boste lahko v prenosu ogledali na programu Sport klub in www.kzs.si.

Simon Finžgar, član slovenske reprezentance v košarki 3×3:
“Tekmeci v skupini B načeloma niso prezahtevni, če bodo reprezentance nastopile v napovedanih postavah. V četrtfinalu pa bodo ekipe izjemno izenačene, zato je nepomembno, na katerega nasprotnika naletiš. Veliko bo odvisno predvsem od dnevne forme. Ciljamo na najvišja mesta.”

Tekme Slovenije:

Petek, 8. junij, ob 8.00:
SLOVENIJA : POLJSKA (prenos na SK 1)

Petek, 8. junij, ob 9.10:
SLOVENIJA : JAPONSKA (prenos na SK 1)

Nedelja, 10. junij, ob 7.40:
ESTONIJA : SLOVENIJA (prenos na SK 1)

Nedelja, 10. junij, ob 9.10:
INDONEZIJA : SLOVENIJA (prenos na SK 1)