Začetek nove sezone Basket4Kids je pred vrati

Gašper Papež

Še manj kot dva meseca nas ločita do začetka nove sezone regionalnega projekta Basket4Kids na področju Slovenije. Tudi letos nas čakajo štirje kvalifikacijski turnirji, v začetku naslednjega leta pa še zaključni turnir četverice.

Povezano

Potem ko smo več kot uspešno zaključili prvo poglavje Basket4Kids, se na Sportklubu že nekaj časa pripravljamo na začetek druge sezone. Pred letom dni so bili daleč najboljši člani Helios Sunsov, ki so bili nato najboljši še v Beogradu, kjer so v konkurenci osmih ekip s področja držav nekdanje skupne države Jugoslavije premagali celotno konkurenco. Za češnjo na vrhu smetane je z odličnimi predstavami poskrbel domžalski košarkar Jan Vide, ki je postal MVP prve sezone Basket4kids.

Domžalčani bodo tudi letos med glavnimi favoriti za zmago v tekmovanju, v katerem je prvi cilj, da skušamo dati vsem igralcem možnost, da se košarke najprej naigrajo, saj bo šele kasneje prišel čas, ko bo zmaga pomembnejša od igrivosti in nasmeha na obrazih mladih junakov. Ampak takrat bodo to že odrasle osebe, ki se bodo, v to smo prepričani, z velikim veseljem spominjale igranja na turnirju Basket4kids.

Novo sezono B4K začenjamo na prvi decemberski dan v Idriji (Hidrija, Sežana, Ilirska Bistrica, Ajdovščina), že dan kasneje se bomo ustavili v Slovenski Bistrici (KK Sani Bečirovič, Branik Maribor, Murska Sobota, Medvode), tretji turnir nas sredi decembra čaka na Vranskem (Vrani, Helios Suns, Škofja Loka, Triglav Kranj), medtem ko bomo zadnjega udeleženca slovenskega zaključnega turnirja dobili 16. decembra v Črnomlju (Kolpa-Črnomelj, Krško, Ljubljana, Slovan).

Za zmago se bo tako pomerilo nekaj starih znancev, ki so nastopili že v premierni izvedbi B4K, mladeniči iz Škofje Loke, Triglava, Ajdovščine in Medvod pa se bodo predstavili prvič.

Zmagovalce kvalifikacijskih turnirjev v začetku naslednjega leta čaka slovenski zaključni turnir. Najuspešnejša ekipa slovenskega dela pa se bo nato odpravila še na regijski zaključni turnir, kjer jih čakajo nasprotnik iz preostalih držav nekdanje skupne države.

Skupno bo letos Basket4Kids pod svojo streho združil prek 170 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, BiH, Makedonije in Črne gore. Pravico nastopa imajo mladeniči rojeni po letu 2006 oziroma kategorija U-13.

Basket4Kids, Slovenija:

Skupina 1, Idrija, sobota 1. december:
Hidrija
Sežana
Ilirska Bistrica
Ajdovščina

Skupina 2, Slovenska Bistrica, nedelja 2. december:
Sani Bečirovič
Branik Maribor
Murska Sobota
Medvode

Skupina 3, Vransko, sobota 15. december:
Vrani
Helios Suns
Škofja Loka
Triglav Kranj

Skupina 4, Črnomelj, nedelja 16. december:
Kolpa-Črnomelj
Krško
Ljubljana
Slovan