Sramotni komentator: Antetokounmpo je opica!

Košarka ostalo 20. Nov 20182:50 > 2:51
Turkish Airlines EuroLeague

Grški košarkarski komentator Takis Tsoukalas se je znašel v težavah, potem ko je na podlagi rasne osnove neprimerno in žaljivo napadel košarkarja Panathinaikosa Thanasisa Antetokounmpa.

“Imajo opico! Tisti človek Antetokounmpo je opica, vam rečem. Kaj dela ta klovn? Sramoti samega sebe? Sramoti svojega brata,” je dejal grški komentator Takis Tsoukalas tekom prenosa večnega derbija med Panathinaikosom in Olympiakosom.

To so bile besede, ki so sprožile postopek s strani grškega tožilstva proti komentatorju, ki bi lahko dobil zaporno kazen do treh let zaradi svojih izjav. V svoj zagovor je komentator dejal, da je opazke na račun Thanasisa izustil na podlagi fizične in ne rasne osnove. 

Oglasil se je tudi brat Thanasisa in zvezdnik Milwaukeeja v ligi NBA Giannis Antetokounmpo: “Zadnjih nekaj dni nisem spal zaradi rasističnega incidenta. Če se to dogaja mojemu bratu, ki s ponosom predstavlja grško reprezentanco in Panathinaikos, si ne morem niti misliti, kaj se dogaja ostalim temnopoltim ljudem v Grčiji.”

Bratje Antetokounmpo so rojeni v Grčiji, potem ko sta starša emigrirala iz Nigerija, Giannis in Thanasis pa igrata tudi za grško reprezentanco.