Basket4Kids: Slovanu zadnja vstopnica za F4

Sportklub Slovenija

Zadnjo vstopnico za nastop na slovenskem zaključnem turnirju velikega regionalnega projketa Sportkluba, Basket4Kids, so si na zadnjem kvalifikacijskem turnirju v Krškem zagotovili člani KK Slovan. Ob Ljubljančanih bodo na F4 zaigrali še KŠ Sani Bečirović, KK Sežana in KK Triglav.

Povezano

Po 24 odigranih tekmah na štirih kvalifikacijskih turnirjih v Idriji, Sežani, Vranskem in Krškem, smo na tretjo decembersko nedeljo dobili še zadnjega udeleženca slovenskega zaključnega turnirja Basket4Kids. KŠ Sani Bečirović, KK Sežani in KK Triglavu se je zahvaljujoč zmagi na zadnjem kvalifikacijskem turnirju v Krškem uvrstili še KK Slovan. V zanimivih obračunih je tudi tokrat užival ambasador B4K v Sloveniji Erazem Lorbek, ki se že veseli sklepnega dejanja, ki bo predvidoma v prvih mesecih leta 2019.

Slovanovci so že z zmago na prvi tekmi z 68:13 proti domačinom dali vedeti, da se bodo zadovoljili samo s prvim mestom. Tudi druga tekma je ponudila enosmerni promet, tokrat v smeri koša KK Kolpa Črnomelj. KK Ljubljana je srečanje dobila z visokih 72:11. Tretja tekma se je končala z novo zmago Ljubljane proti Krškemu z 48:11, medtem ko je bil Slovan z 68:22 boljši do Črnomlja.

“Nismo tukaj, da sodimo članske ekipe,” pa je opazka enega od sodnikov, ki najboljše opiše dogajanje na peti odločilni tekmi. Mladi košarkarji iz vrst Slovana in KK Ljubljane so navdušili lepo zapolnjene tribune, zadeli nekaj zaporednih trojk, na koncu pa so se tesne zmage s 47:45 veselili prvi in si tako tudi zagotovili zadnjo vstopnico za nastop na slovenskem zaključnem turnirju.

Na zadnji tekmi so Črnomaljci z 39:23 odpravili domače in si zagotovili končno tretje mesto.

Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija
Sportklub Slovenija

Kdo bo na prestolu nasledil Helios Suns?
Skupno je Basket4Kids v drugi sezoni pod svojo streho združil prek 170 klubov in Slovenije, Hrvaške, Srbije, BiH, Makedonije in Črne gore. Pravico nastopa imajo mladeniči rojeni po letu 2006 oziroma kategorija U-13.

Prvo sezono B4K so v največji meri zaznamovali Helios Sunsi. Domžalčani so po zmagi v Sloveniji slavili tudi v Beogradu v konkurenci osmih ekip iz področja nekdanje skupne države. Ker so Helios Sunsi letos ostali brez nastopa na slovenskem zaključnem turnirju, je že postalo jasno, da bomo letos dobili nove zmagovalce.

Basket4Kids, četrti kvalifikacijski turnir, Krško, 16.12.2018:

KK Krško : KK Slovan 13:68
KK Ljubljana : KK Kolpa Črnomelj 72:11
KK Krško : KK Ljubljana 11:48
KK Slovan : KK Kolpa Črnomelj 68:22
KK Ljubljana : KK Slovan 45:47
KK Krško : KK Kolpa Črnomelj 23:39

Lestvica:
1. KK Slovan
2. KK Ljubljana
3. KK Kolpa Črnomelj
4. KK Krško