B4K: Slovan na prestolu nasledil Helios

sportklub

Veliki zmagovalci druge sezone slovenskega dela mednarodnega tekmovanja Basket4Kids so postali člani KK Slovan. Ljubljančani so na zaključnem turnirju v kranjski dvorani na Planini v polfinalu sprva odpravili Sežano, v velikem finalu pa so jim morali premoč priznati tudi člani domačega Triglava.

Slovan si je z zmago v Sloveniji zagotovil nastop na velikem finalu druge sezone projekta Basket4Kids v Sežani (na sporedu od 22. do 26. maja), kamor se je uvrstilo le osem najboljših ekip sezone iz držav nekdanje skupne države Jugoslavije (Srbija, Črna gora, Makedonija, Hrvaška, Bosna, Slovenija). Spomnimo, da so pred letom dni v Beogradu slavili člani KK Helios Suns.

Triglavani so prvi polfinalni obračun začeli mirno in predvsem natančno. Prednost je hitro narasla na več kot 10 točk, čeprav je podmladek KŠ Sani Bečirović na vse načine poskušal ujeti priključek. Domači so na drugi strani še naprej pridno zadevali in na koncu slavili z visokih 59:30. V drugem polfinalu smo vsaj na začetku spremljali nekoliko bolj izenačeno srečanje, v katerem je ritem narekoval Slovan, igralci iz Sežane pa so jih ves čas lovili. Na koncu so Ljubljančni slavili s prepričljivih 53:26 in se brez večjih težav prebili v veliki finale. 

V finalu smo bili priča sijajni košarkarski predstavi, pod katero so se podpisali Slovanovci in Triglavani. Ekipi sta se nekajkrat izmenjali v vodstvu, vseeno pa so imeli na koncu več razlogov za zadovoljstvo Ljubljančani, ki so slavili z 41:34.

V obračunu za tretje mesto smo spremljali napet obračun do zadnjih sekund. Ob zaključku so imeli nekaj več sreče in znanja košarkarji Sežane, ki so bili od članov KŠ Sani Bečirović boljši s 44:40.

Po koncu polfinalnih obračunov so se mladeniči preizkusili tudi v tekmovanju v metu za tri točke in spretnostnem poligonu. Pri metu izza črte so bili najbolj natančni mladeniči iz Slovana, na spretnostnem poligonu pa so največ znanja pokazali Triglavani. Za animacijo in glavne nagrade košarkarskega spektakla v Kranju sta poskrbela Telemach in Grosbasket.

Kdo bo na prestolu nasledil Helios Suns?
Skupno je Basket4Kids v drugi sezoni pod svojo streho združil prek 170 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, BiH, Makedonije in Črne gore. Pravico nastopa imajo mladeniči rojeni po letu 2006 oziroma kategorija U-13. Kdo bo na prestolu nasledil zmagovalce prve sezone iz vrst Helios Sunsov, bo znano konec maja v Sežani na velikem finalu osmih ekip iz celotnega področja nekdanje skupne države.

Basket4Kids, zaključni turnir, Kranj:

1. KK Slovan
2. KK Triglav Kranj
3. KK Mesarija Prunk Sežana
4. KŠ Sani Bečirović

Finale:
KK Triglav Kranj : KK Slovan 34:41

Tekma za 3. mesto:
KK Mesarija Prunk Sežana : KŠ Sani Bečirović 44:40

Polfinale 1:
KK Triglav Kranj : KŠ Sani Bečirović 59:30

Polfinale 2:
KK Slovan : KK Mesarija Prunk Sežana 53:26

Več o sezoni projetka Basket4Kids: