Pred nami začetek 16. sezone državnega prvenstva v 3×3

Košarka ostalo 15. Maj 201914:27 > 14:31
KZS

Prvi izmed petih kvalifikacijskih turnirjev 16. sezone državnega prvenstva v košarki 3x3 je pred vrati. V soboto, 18. maja, bodo na igrišče pod Osnovno šolo Šturje v Ajdovščini stopile prve ekipe, ki bodo tekmovale v sedmih različnih kategorijah. Najboljše ekipe se bodo uvrstile na zaključni turnir.

Leto 2019 je med drugim tudi kvalifikacijsko leto za neposredno uvrstitev slovenske reprezentance na Olimpijske igre 2020 v Tokiu. V članski kategoriji bo zmagovalec finala, ki je na sporedu 16. avgusta v Ljubljani, dobil tudi vstopnico za evropsko prvenstvo, ki bo letos v Debrecenu (Madžarska).

Simon Rožnik, direktor agencije Extrem: “Izredno sem vesel, da se uspešno sodelovanje med agencijo Extrem in Košarkarsko zvezo Slovenije nadaljuje tudi v 16. sezoni. Dolgoletna tradicija je samo potrditev tega, da je projekt zrasel na trdnih temeljih, ki bodo lahko v oporo »našim« košarkarjem tudi v prelomnem letu 2020, ko se ulična košarka seli na olimpijske igre. Na letošnjem državnem prvenstvu želim vsem “mirno roko”.

Kvalifikacijski turnirji:

– 18. maj: AJDOVŠČINA (Igrišče pod osnovno šolo Šturje)

– 25. maj: NOVO MESTO (Športni park Loka)

– 8. junij: LJUBLJANA (Kampus)

– 15. junij: VELENJE (Titov trg)

– 29. junij: PTUJ (Mestni trg)

– 16. avgust: LJUBLJANA (Kongresni trg) – FINALE