B4K: Slovan za finale preskočil Kengur

sportklub

V velikem finalu Final8 Basket4Kids v Sežani bomo nocoj ob 18:30 (v živo na SK 3) spremljali obračun KK Slovan proti KK Mladost. Medtem ko je ekipa iz Čačka v polfinalu odpravila KK Anagastum, so bili Ljubljančani z 42:35 boljši od KK Kengur.

Povezano

Slovan v drugem polfinalu Final8 Basket4Kids ničesar ni prepustil naključju. Ljubljančani so že v uvodnih minutah srečanja prevzeli nadzor nad dogajanjem na parketu, nato nekoliko padli v igri, na koncu pa vseeno slavili s sedmimi točkami razlike. “Po dobrem začetku smo nekoliko popustili v obrambi in nato se je znova izkazalo, da sta napad in obramba povezana, saj se nam je nato zaustavilo tudi v obrambi. Nato smo potrebovali nekaj časa, da smo znova vzpostavili ritem v obrambi, tako da je zaradi tega manjkal tudi kakšen dodati koš v napadu. Mogoče je bilo v igri malce preveč nihanja, vendar imamo še vedno dovolj časa, da se pogovorimo s fanti in zbistrimo glave za naslednjo tekmo,” je po zmagi v polfinalu razmišljal trener Slovana Anže Trafela in pogled usmeril proti finalu: “Večjih skrivnosti med nami ni. Mi bomo začeli enako kot vsako tekmo. Držali se bomo naših načel, naših principov v obrambi, enako tudi v napadu. Igralce poskušamo razvijati na način, katerega zagovarjamo in vsako tekmo želimo igrati na podoben način. Seveda je odvisno tudi od nasprotnika, ampak glavni poudarek je na obrambi. Če bomo pravi v obrambi, bo tudi napad stekel.”

Vzdušje v slačilnici Slovana je po novi zmagi, četrti v Sežani, povzel Leon Kolaković. “Med tekmo nam je nekoliko padla koncentracija, očitno smo tudi odigrali nekoliko slabše. Mislim, da bi brez padca koncentracije, zmagali še z višjo razliko,” je prepričan eden od številnih nadarjenih igralcev Ljubljančanov in ob vprašanju, kaj pričakujejo v finalu, odgovoril: “Pričakujemo zelo težko delo. Potrebno bo garati v obrambi, ne smemo dopustiti lahkih prodorov in lahkih točk. Če bomo ostali mirni in zbrani, mislim, da lahko zmagamo tudi v finalu.”

Slovan in Mladost sta se srečala že v skupinskem delu, ko so bili s 44:40 tesno boljši predstavniki Slovenije. Kdo bo boljši v velikem finalu, od 18:30 naprej spremljajte v živo na SK 3.