Prihaja nova, že tretja sezona projekta Basket 4 Kids!

Košarka ostalo 26. Sep 20199:28 > 9:40
sportklub

Sportklub pripravlja že tretjo sezono projekta Basket 4 Kids, ki je v prvih dveh edicijah združil mlade košarkarje iz držav nekdanje skupne države. Košarkarje in košarkarice tudi v tokratni sezoni čakajo kvalifikacijski turnirji, zmagovalce pa čaka uvrstitev na zaključni turnir četverice.

sportklub
V zadnjih dveh letih je Sportklub z združevanjem regij, držav in košarkarjev poskrbel za pravo evforijo in nekatere neverjetne obračune. V akciji širom držav nekdanje skupne države smo na delu videli košarkarje, ki bodo v prihodnosti krojili vrh evropske košarke, nekateri so že napredovali v največje evropske klube.
Prvak prve sezone projekta Basket 4 Kids je postal domžalski Helios, ki je na zaključnem turnirju četverice v Beogradu z igrišča odpihnil konkurenco. V minuli sezoni pa so v Sežani, ki je bila gostiteljica zaključka, do zmage prišla Mladost iz Čačka, slovenske barve v mednarodnem projektu pa je zastopal ljubljanski Slovan.
sportklub

V tej sezoni bodo kvalifikacijski turnirji odigrani meseca decembra, lahko pa jih pričakujemo še več, saj se uspešen projekt mora širiti, zato smo se odločili, da bomo razširili vsa regijska tekmovanja iz 16 na 24 ekip. Ena izmed novosti je tudi ta, da bomo v tekmovanje in na dva kvalifikacijska turnirja dodali še osem ekip deklet.