3×3 Piran na finalnem turnirju sezone 2019

Košarka ostalo 30. Okt 201911:53 > 11:58
KZS

Japonska Utsonomiya bo 2. in 3. novembra gostila finalni turnir FIBA 3x3 svetovne turneje v sezoni 2019. Udeleženci finala bodo tudi košarkarji slovenske ekipe Piran, ki se bodo v skupini C pomerili z najboljšo ekipo letošnje sezone, Liman in ekipo iz Lozane.

irančani pred finalnim turnirjem zasedajo odlično četrto mesto na lestvici, v letošnji sezoni pa so osvojili prvo mesto na masters turnirju v kanadskem Saskatoonu in tako postali ena izmed osmih ekip sezone 2019, ki se lahko pohvali z osvojitvijo mastersa. Piran so na tekmovanjih v letošnjem letu zastopaliGašper Ovnik, Simon Finžgar, Adin Kavgić, Anže Srebovt, Milan Kovačević in Tjaž Rotar.

Na finalnem turnirju bodo nastopili v zadbi: Gašper Ovnik, Simon Finžgar, Anže Srebovt in Adin Kavgić.

Gašper Ovnik: “V letošnjo sezono ulične košarke smo vstopili zavedajoč se, da bo najdaljša, najbolj naporna in pa hkrati tudi najpomembnejša pred olimpijskimi igrami. Ker smo vedeli, da se bodo turnirji igrali skoraj vsak teden smo se hitro odločili, da okrepimo ekipo z novima igralcema. To sta bila Milan Kovačevič in Tjaž Rotar. Z njima smo pridobili svežino, mladost in v končni fazi tudi veliko uspeha. Na finalni turnir odhajamo motivirani, da potrdimo dobre rezultate skozi celo sezono tudi na finalu 3×3 košarke.”

Člani najboljše slovenske ekipe v košarki 3×3 se lahko pohvalijo kar z 18 zmagami od skupino 28 odigranih tekem, letos pa so zbrali 455 točk, kar je sicer 290 točk manj kot najboljša ekipa sezone, Liman. Liman je med drugim tudi prva ekipa v zgodovini, ki je nastopila na vseh enajstih masters turnirjih, poleg prvega mesta na lestvici pa so srbski košarkarji letos prejeli tudi največji izkupiček nagrad – več kot 320 tisoč ameriških dolarjev. Naši fantje se bodo v Utsonomiyi v skupini C pomerili prav proti ekipi Liman, drugi tekmeci pa bodo košarkarji švicarske ekipe Lausanne.

Nekaj ​​zanimivosti letošnje sezone:

– Ekipa z največ Masters nastopi v tej sezoni: Liman z 11 – igrali na vsakem Mastersu.
– Ekipa z največ Masters naslovi: Riga Ghetto s tremi (Doha, Praga in Jeddah).
– Ekipa z najvišjim deležem zmag: Novi Sad s 77%.
– Ekipe, ki so letos osvojile Masters: Riga Ghetto 3, Novi Sad 2, Liman, Piran, NY Harlem, Princeton, Edmonton, Sakiai Gulbele po 1 – skupaj 8 ekip.
– Ekipe, ki se vračajo po lanskem finalu: Liman, Riga Ghetto, Novi Sad, Piran, Princeton, Amsterdam, Zemun.