Po srčnem infarktu nezadovoljen z ravnanjem Madridčanov

Košarka 18. Jul 202214:20 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Zdaj že nekdanji trener košarkarskega kluba Real Madrid Pablo Laso je mesec in pol po srčnem infarktu sklical novinarsko konferenco. Na njej je pojasnil, da je njegovo zdravstveno stanje zelo dobro, saj je po težavah povsem okreval. Razočaran pa je nad ravnanjem vodilnih mož kluba, ki so za glavnega trenerja v tem času ustoličili njegovega nekdanjega pomočnika Chusa Matea.

Petega junija letos je priznani košarkarski trener Pablo Laso doživel srčni infarkt. Takrat glavni mož stroke pri madridskem Realu je bil za dva dni sprejet v bolnišnico, a se je stanje po dveh dneh toliko izboljšalo, da je lahko bolniško posteljo hitro zapustil.

Pri Real Madridu so jasno delovali z razumevanjem in Laso je manjkal na odločilnih tekmah minule sezone. Vsaj na klopi. Četrto tekmo med belim baletom in večnimi rivali iz Barcelone je namreč spremljal s tribune in na koncu ob slavju pokazal, da je po težavah s srcem povsem okreval.

To je znova ponovil na današnji novinarski konferenci. “Res sem v redu. Moje srce normalno funkcionira, brez težav. Imel sem mini srčni zastoj, kot so mi pojasnili zdravniki.”

A 54-letnik ni zadovoljen z ravnanjem svojih nekdanjih delodajalcev, ki so v začetku tega meseca na mesto glavnega trenerja postavili Lasovega pomočnika Chus Matea, z legendarnim trenerjem, ki je člansko moštvo vodil skoraj 11 let, pa so se zaradi zdravstvenih razlogov sporazumno razšli.

Foto: Oscar Barroso – ZUMA via Guliverimage

O odnosih po slovesu molčal

A očitno vendarle ne tako zelo sporazumno: “Če bi jih zares skrbelo zame, bi z javnostjo delili vsa zdravniška poročila. Imel sem srečo, da so me zdravili res sposobni zdravniki. Povsem zaupam njihovemu mnenju in strokovnjakom. Povsem prepričan sem, da sem v zdaj v popolnem zdravstvenem stanju. No, v klubu pa tega niso povedali.”

Da na odločilni tekmi finala lige ACB ni sedel na klopi Reala, je bila njegova odločitev. “Nisem sedel na klopi, ker nisem želel. A vseeno sem bil zelo vesel, kako se je leto izteklo, bil sem zelo vznemirjen pred začetkom nove. A takrat so se v klubu odločili, da se razidemo. To razumem. Je bil konec normalen? Žalosten sem, da v prihodnji sezoni ne bom več trener Reala. Po enajstih letih v klubu sem lahko le hvaležen. Real Madrid je moj dom, je moje življenje. In to se ne bo spremenilo,” je še dodal Laso.

O špekulacijah, da se je v zadnjem času pogovarjal o prevzemu Crvene zvezde, pa je jasno dejal: “Ne iščem novega kluba. Ne bom trener zgolj zato, da bom trener. Sem, kot sem in moram sodelovati v vznemirljivem projektu. Obožujem biti trener, to je moje življenje. Upam, da dobim pravo priložnost.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!