Sloviti strateg Reala utrpel infarkt

Evroliga 5. Jun 202215:33 > 17:08
Pablo Laso, foto: Euroleague Basketball via Getty Images.

Košarkarski trener Real Madrida Pablo Laso je bil sprejet v bolnišnico, potem ko je utrpel srčni infarkt, se glasi uradno sporočilo iz najuspešnejšega kluba v zgodovini Evrolige.

Pablo Laso velja za enega najboljših košarkarskih strokovnjakov na stari celini. Na čelu belega baleta je že 11 let in se dvakrat z njim zavihtel tudi na evropski prestol.

Karizmatični 54-letni Španec, ki je več let bdel tudi nad razvojem slovenskega zvezdnika Luke Dončića, je “zgodaj danes utrpel miokardni infarkt,” se glasi sporočilo za javnost iz madridskega velikana. Nemudoma so ga prepeljali v Univerzitetno bolnišnico Sanitas La Moraleja v španski prestolnici.

Več podrobnosti o njegovem trenutnem zdravstvenem stanju ni na voljo, vsaj ne uradnih. Medtem ko španski časnik Marca poroča, da je Pablo v stabilnem stanju in čaka na nadaljnje preiskave.

V letošnji sezoni je Real klonil šele v finalu Evrolige, ko ga je od rekordnega enajstega naslova ločil vsega en uspešen napad. Anadolu Efes je namreč slavil z 58:57. Medtem ko trenutno v polfinalu španskega državnega prvenstva v seriji proti Baskonii galaktiki vodijo z 2:0.

Komentari

Vaš komentar