Se pri Barceloni kali nov zvezdnik svetovne košarke? (VIDEO)

Košarka 11. Dec 202316:56 1 komentar
FOTO: Guliverimage

Španski klubi slovijo po fantastičnem skavtiranju mladih košarkarjev. S Pirenejskega polotoka prihajajo videoposnetki, na katerih komaj 12-letni pionirček Barcelone blesti s svojo eksplozivnostjo, pa čeprav v višino meri več kot dva metra. Najstnika je katalonski klub pripeljal iz Burkine Faso.

Afriški zlati deček je pri svoji starosti krepko višji od svojih vrstnikov.

Sliši na ime Mohamnmed Dabone, 208 centimetrov pa vsekakor ni njegova končna višina, saj bo rastel najbrž še vsaj pet let. Kot poročajo španski mediji, je član “blaugrane” po telesni fizionomiji in spretnosti vodenja žoge nekje med Victorjem Wembanyamo in Giannisom Antetokounmpojem, kar ga že sedaj uvršča med bodoče kandidate za nastop v najmočnejšem klubskem tekmovanju na svetu, ligi NBA.

Pred dnevi je v dresu Barce osvojil kadetski turnir FLL in se okitil z nazivom najkoristnejšega igralca. V finalu je za svoje moštvo pri zmagi 61:59 nad – kakopak – madridskim Realom prispeval 25 točk, 14 skokov in 6 podelil 6 blokad.

Glede na to, da gre za turnir do 15 leta starosti, je golobradi košarkar “pometal” parket s fanti, ki so dve ali celo tri leta starejši od njega. Pred njim je še sedem oziroma osem let, da se dokaže ekipam onkraj Atlantika, v tem obdobju pa se tako ali tako ne more prijaviti na nabor lige NBA. Verjetno se bodo pri španski košarkarski zvezi potrudili in mu pod nos kmalu pomolili špansko državljanstvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje