Novo poglavje avstrijske smučarske kalvarije

Alpsko smučanje 10. Dec 202311:11 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

Minuli smučarski konec tedna je prignal črne oblake nad tabor avstrijske reprezentance. Huje sta se namreč poškodovali dve specialistki za hitre discipline Nina Ortlieb in Elisabeth Reisinger.

Dve tekmi v St. Moritzu, dve hudi poškodbi avstrijskih specialistk za hitre discipline. V taboru naših severnih sosedov so se za glavo držali že po sobotnem superveleslalomu, na katerem se je hudo poškodovala Nina Ortlieb, ki je padla na ogrevalni vožnji. S prizorišča jo je v bolnišnico odpeljal helikopter.

Že prvi pregledi so potrdili črn scenarij, zlom golenice in fibule ter konec sezone za aktualno svetovno podprvakinjo v smuku. Sezona je za 27-letnico, ki je že leta 2021 utrpela hudo poškodbo kolena, že končana.

Nina Ortlieb je v letu 2023 dobila smuk v norveškem Kvitfjellu. Foto: Guliverimages

Že tretjič si je strgala kolenske vezi

Sobotni program pa je prinesel novo poglavje avstrijske smučarske kalvarije. Kariero Elisabeth Reisinger še naprej zaznamujejo težave s poškodbami. 27-letnica si je na včerajšnjem smuku ob padcu strgala kolenske vezi na desni nogi in prav tako že končala sezono. Pod vprašajem naj bi bilo tudi nadaljevanje kariere, to je namreč že tretja tovrstna huda poškodba avstrijske specialistke za hitre discipline.

Danes je program alpskega smučanja popolnoma okrnjen, odpadel je tako moški slalom v Val d’Iseru kot tudi ženski superveleslalom v St. Moritzu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!