Krivi sodniki? Nad njimi razočaran tudi Dončić

Košarka 5. Avg 202117:09 > 17:35 0 komentarjev
Luka Dončić, foto: Guliverimage.

Po bolečem porazu Slovenije proti Franciji v polfinalu olimpijskih iger je bilo razočaranje v taboru naše reprezentance pričakovano nepopisno. V zadnjih sekundah so zapravili met za zmago in v žalosti popadali po parketu. Nato je Luka Dončić ob odhodu z igrišča nekaj kritik namenili Mednarodni košarkarski organizaciji (FIBA). Že med tekmo je imel znova veliko povedati tudi sodnikom.

Sredi tretje četrtine je Luka Dončić zaradi ugovarjanja sodnikom prejel tehnično napako. Večkrat smo ga sicer lahko med dvobojem videli žugati delivcem pravice. To je sicer pogost prizor s tekem Luke Dončića tako v reprezentančni kot klubski košarki, večkrat je tudi že poudaril, da mora v prihodnosti to odpraviti ali vsaj omejiti.

Ko je po tekmi odhajal s parketa in hodil skozi mešano cono naj bi ob tem glasno ponavljal “FIBA je verjetno vesela,” poroča litovski portal 15min.lt.

“FIBA se je zgodila”

Spornih odločitev je bilo kar nekaj. Jaki Blažiču niso priznali koša, potem ko je bil njegov met blokiran po stiku s tablo, nato je Blažič zaradi jeze prejel še tehnično napako. Nekajkrat so naši košarkarji zahtevali tudi korake tekmecev, tudi osebne napake.

“FIBA se je zgodila,” naj bi se Luka drl pred mediji, medtem ko se je z novinarji pogovarjal Žiga Dimec, še poroča litovski portal. Na novinarski konferenci se je nato umiril in dejal, da je ponosen na igro svojih soigralcev.

Dončić je postal tretji v zgodovini s trojnim dvojčkom na olimpijskih igrah, vpisal je 16 točk, 10 skokov in 18 podaj. Met za zmago je prepustil Klemnu Prepeliču, potem ko so ga Francozi dobro zaprli in mu onemogočili met na koš.

Slovenci bodo za bronasto medaljo igrali proti Avstraliji, v soboto ob 13. uri.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!