Krka ostaja v jadranskem bazenu

Košarka 3. Jun 202214:36
Krka bo močno prevetrila svoje vrste. Foto: Aleš Fevžer

Novomeška Krka si bo v prihodnji sezoni skušala še drugič v zgodovini preko druge lige ABA izboriti preboj v jadransko elito. Vprašanje pa je, s kakšnim trenersko-igralskim kadrom.

Namig, da se Dalibor Damjanović poslavlja z mesta trenerja novomeške Krke, (še) ni prejel uradne potrditve. Ko smo namreč poklicali direktorja Jure Balažić, nam je ta dejal, da je stanje v klubu podobno kot pred dobrimi štirimi tedni, ko so Dolenjci odigrali zadnjo tekmo sezone. V Tivoliju jih je v četrtfinalu lige Nova KBM zaustavila Cedevita Olimpija. Že pred tem je Krka z vsega štirimi zmagami izpadla iz lige ABA, sanje o pokalni lovoriki pa so se razblinile v polfinalu.

“Smo v pogovoru s pokrovitelji. Dokler ne bo ta slika jasna, ne moremo govoriti o drugih stvareh, torej tudi o igralcih in trenerju,” je pojasnil direktor Krke, a ob tem vendarle potrdil, da bo klub v prihodnji sezoni ob igranju na domači sceni srečo vnovič preizkusil tudi v ABA 2 ligi. “Po pregledu stanja in pogovorih s predstavniki klubov, ki so igrali v drugih mednarodnih tekmovanjih, smo ocenili, da je vendarle najbolj pametno igrati v jadranski ligi,” pravi Balažić.

Spomnimo, Krka je leta 2017 prav tako izpadal iz lige ABA, a se že v naslednji sezoni kot prvak druge lige ekspresno vrnila med elito. V Novem mestu bodo torej poskušali ”ponoviti vajo”, vprašanje pa ostaja, s kakšnimi kartami v rokah.

Komentari

Vaš komentar