LeBron James si lahko oddahne, njegov sin izven smrtne nevarnosti

Košarka 28. Jul 20238:39 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Mladi košarkar Bronny James, sin superzvezdnika lige NBA LeBrona Jamesa, je dobre tri dni po srčnem zastoju lahko zapustil bolnišnico.

“Jamesa je nemudoma oskrbelo visoko usposobljeno osebje in ga odpustilo domov, kjer zdaj počiva,” so sporočili iz bolnišnice Cedars-Sinai v Los Angelesu.

Bronny James je v ponedeljek zjutraj po lokalnem času doživel srčni zastoj med treningom na univerzi Južne Kalifornije. Odpeljali so ga v bolnišnico in po kratkem času je lahko zapustil oddelek za intenzivno nego. Komaj 18-letnega košarkarja čaka še nekaj zdravniških preiskav, da bi ugotovil vzrok srčnega zastoja.

V zdravstveni center so ga pripeljali pri zavesti, bil je tudi nevrološko nepoškodovan in stabilen, so v izjavi še zapisali v bolnišnici. “Zahvaljujoč hitremu in učinkovitemu odzivu medicinskega osebja univerze je bilo zdravljenje Bronnyja Jamesa zaradi nenadnega srčnega zastoja uspešno,” so dodali.

Bronny “in”, LeBron “out”?

Malo pred tem je prvič javno spregovoril tudi njegov oče, 38-letni prvi zvezdnik svetovne košarke LeBron James. Prek Twitterja se je zahvalil “neštetim ljudem, ki moji družini pošiljajo ljubezen in molitve”. Družina se je sprva vzdržala izjav.

LeBron James in Bronny
Foto: Profimedia

Trenutno še ni znano, kako bo nenaden srčni zastoj vplival na košarkarsko kariero Bronnyja Jamesa. “Čeprav njegovo zdravljenje še poteka, upamo na nadaljnji napredek,” so še zapisali pri Cedars-Sinaiju.

LeBron James je v zadnjih letih večkrat dejal, da želi kariero končati šele, ko bo njegov sin naredil preskok v ligo NBA in bosta lahko igrala skupaj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!