Odkritje Umaga povečalo apetite: Vajen sem pritiska

ATP 28. Jul 20237:49 0 komentarjev
Dina Prižmića pri 17. letih ustavljajo za "selfieje". Kaj ste pa vi počeli tik pred dopolnjeno polnoletnostjo? FOTO: Denis Sadiković

Danes popoldne in zvečer bodo v Umagu potekali četrtfinalni boji (s prenosi na SK2), v katerih imajo tudi Hrvati svojega predstavnika. Na osrednje igrišče Gorana Ivaniševića bo okoli 18. ure stopil komaj 17-letni Dino Prižmić, od katerega si v prihodnje naši južni sosedi veliko obetajo. Splitčan si je pred tem nekaj minut vzel tudi za Sportklub.

Pot Prižmića do četrtfinala je impresivna.

Najstnik iz Dalmacije je v prvem krogu someščanu Duji Ajdukoviću oddal tri igre (6:1, 6:2), v sredo Madžaru Zsomborju Pirosu pa pet (6:2, 6:3). Igra zelo potrpežljivo, hiter je kot blisk, zato ni čudno, da je junija v zrak dvignil pokal za zmago na mladinskem Rolandu Garrosu.

“Ko sem prišel na turnir, sem imel cilj zgolj videti, kakšni igralci nastopajo tu, zdaj sem dvakrat zmagal, pustimo se presenetiti. Priznajmo si, žreb me je pobožal (smeh), sledijo vse težji dvoboji,” je za Sportklub povedal Prižmić, ki mu preskok iz mladinskih vrst za zdaj ne dela prevelikih težav, saj je letos že na petih turnirjih serije challenger prišel do četrtfinala, osvojil futures v Poreču, tudi v primeru današnjega poraza pa se mu v ponedeljek obeta skok okoli 250. mesta na ATP lestvici.

Zdaj na “Avstralca”

“V težkih trenutkih skušam res ostati miren in sploh ne razmišljam o tem, kakšen je rezultat na semaforju. Igram točko za točko, kar mi najbolj pomaga,” je o delovanju v ključnih trenutkih tekem povedal največji “hit” letošnjega Umaga, ki mora za uvrstitev v prvi polfinale na ATP turneji danes premagati Avstralca, ruskih korenin, Alekseja Popirina.

“Kljub mladosti sem v preteklosti dal skozi že številne tesne dvoboje in se s pritiskom znam spopadati. Sicer se s trenerjem pred tekmo dogovoriva za nek določen načrt, a če v danem trenutku tekma oziroma nasprotnik terja spremembo plana, odigram pač tako, kot se sam takrat najbolje počutim. Včasih mi t.i. ‘coaching’ trenerja pomaga, včasih pa niti ne (smeh),” še dodaja Prižmić.

Za njegovo pripravljenost trenutno skrbita rojaka Darko Klaić in Luka Kutanjac, vlogo agenta opravlja soimenjak Dino Marcan, ki je bil nekoč član elitne stoterice na ATP lestvici med dvojicami.

Celoten pogovor z mladim Prižmićem si boste lahko prihodnji konec tedna prebrali v celoti.

Dober teden tudi za Ptujčana

V Umagu se odlično počuti tudi Blaž Rola, ki je včeraj v paru z domačinom Ninom Serdarušićem dobil kar dve tekmi, najprej osmino finala, nato pa zvečer še četrtfinale. Popoldne je slovensko – hrvaška naveza po preobratu s 4:6, 6:3, 10:8 dobila dvoboj proti Italijanu Marcu Bortollotiju in Nizozemcu Semu Verbeeku, ki so ga organizatorji zaradi nevihte v sredo zvečer prekinili.

Nato pa zvečer s 6:2, 3:6 in vnovič v podaljšani igri z 10:8 v četrtfinalu premagala še ekvadorsko – kazahstanski par Gonzalo Escobar – Oleksandr Nedovjesov.

FOTO: Guliverimage

Za vstop v finale se bosta Rola in Serdarušić okoli 18. ure pomerila z drugima nosilcema, s Francozoma Sadiom Doumbio in Fabienom Reboulom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!